Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 12 november 2015

Chemelot, alweer brand, het bewijs dat inspecties zwaar onder de maat zijn en de overheid lak heeft aan de volksgezondheid!!!

Afgelopen maandag was het weer zo ver: brand op het 'chemische bedrijventerrein' Chemelot. De derde brand in 5 weken, naast tientallen andere incidenten, die wat betreft het gevaar voor de volksgezondheid, totaal niet door de beugel kunnen....... Op BNR (maandag na 13.00 u.) zei de verantwoordelijk wethouder voor die regio, dat er altijd wel dingen kunnen gebeuren......... ha! ha! ha! ha! ha! ha! Die houden we er in!!! Jezus op een brandstapel!! De enorme strontgeleider zei, dat 'wij sinds de zomer regelmatig rond de tafel zitten..' (met de chemische bedrijven en hulpdiensten, AP)........ ha! ha! ha! ha! ha!

Ik vrees dat men aan die tafel zit te klaverjassen, het heeft zeker niet geholpen (gevaarlijke) incidenten te voorkomen. Gelukkig bleek er afgelopen maandag geen chemisch afval in brand te zijn gevlogen (hoewel: kunstkorrels???), maar de brand was moeilijk te bedwingen en dat op zo'n levensgevaarlijk industrieterrein........... Weer opvallend was de tijd die verstreek voor men wist, dat er geen gevaarlijke stoffen lagen opgeslagen in het bewuste gebouw, informatie die de brandweer al zou moeten krijgen, als men onderweg is naar de brand......

Het is duidelijk, dat de wethouder, de brandweertop, de bedrijven op Chemelot en de inspectie een flinke wanprestatie hebben neergezet!!! De straat op met die sufferds!!

De hoogste tijd, dat we in Nederland weer fatsoenlijke, afzonderlijke inspecties krijgen, met genoeg menskracht. Of is de besparing op inspecties wel waard, dat er straks een paar honderd omwonenden van Chemelot, of elk ander gevaarlijk gebied, omkomen????

Voor meer berichten met/over Chemelot, vuurwerkramp (Enschede), brand Chemie-Pack, DSM (ook op Chemelot, had al voor Chemelot een 'indrukwekkend' aantal heftige incidenten op haar naam), inspecties, NVWA en/of 'volksgezondheid en economie' (versus) , klik op het desbetreffende label, onder dit bericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten