Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 5 november 2015

Moody's: woningnood in Nederland komt door de groei van de bevolking......... ha! ha! ha! ha! ha! ha!

Als u kredietbeoordelaar Moody's nog serieus neemt, zou u dit bericht moeten lezen. Eergisteren meldde De Ondernemer.nl, dat Moody's de bevolkingsgroei in Nederland verantwoordelijk stelt voor een groot woningtekort en het opdrijven van de huizenprijs........ ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!

Zoals u wellicht weet werd de woningnood, die voor voor een belachelijke prijsopdrijving van de koophuizen en de huren heeft gezorgd, veroorzaakt door het willens en wetens jarenlang slopen van goede en goedkope sociale huurwoningen!! Waar de laatste jaren ook nog eens onder dwang van de houten VVD dildo Blok, hele voorraden van deze woningen zijn verkocht aan buitenlandse investeerders........ Voorts is de grondprijs door speculatie gigantisch opgedreven, VVD, PvdA, D66 en GroenLinks wethouders maakten daar gretig gebruik van, kochten grond veel te duur op, om deze tegen ongelofelijke schoftenprijzen aan te bieden op de markt.... De oorzaak dat vele gemeenten nu met een gigantische schuld te maken hebben, op dit grondbezit, dat ze aan de straatstenen niet kwijt kunnen......

Door dit (letterlijke en figuurlijke) afbraak beleid ontstond het 'fenomeen scheefwonen', waardoor huurders niet, zoals kopers, in hun huis mogen blijven wonen, als ze dat willen..... Zelfs voor een minimaal aantal vierkante meters, ongeïsoleerde woonruimte, vaak in achterstandwijken, moeten deze 'scheefwoners' een godsvermogen betalen....  Dit terwijl ze meestal te weinig verdienen om een veel te duur koophuis aan te schaffen, of in een onbeschoft dure huurwoning in de vrije sector te trekken..........

Moody's? ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! 

Nog een 'kleine toevoeging': met de woningnood wordt ook de huizenbubbel op spanning gehouden, waarmee Nederland een hypotheekschuld heeft opgebouwd van dik meer dan 600 miljard euro!! Een feit waar o.a. het IMF en de Wereldbank, Nederland al meermaals voor op de vingers hebben getikt.

Voor meer berichten over/met woningnood, huizenprijs, huizenbubbel, huurstijging, huurliberalisatie, scheefwonen, achterstandwijken, grondspeculatie, Blok en/of huis-isolatie, klik op het desbetreffende label, onder dit bericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten