Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 27 november 2015

Klijnsma halleluja over gehandicapten in het bedrijfsleven........ AUW!!!

Hoorde gistermiddag op Radio1 een reportage over 'reshoring', dat zijn bedrijven, die hun productie naar slavenlonenlanden hadden verplaatst, maar later deze productie terugbrachten naar Nederland. Zo werd het garnalenpellen aangehaald, de productie van uit Marokko werd teruggehaald naar Nederland, waar men de garnalen nu met de handen pelt. Vreemd genoeg werd eerder dit jaar bericht over machinaal garnalenpellen........

Uiteraard had men ook een halleluja voorbeeld, waarin een hoofdrol voor een 'gehandicapte', ene Mark Bastings, een man met psychische problemen. Hij voerde eerst zijn werkzaamheden uit in een sociale werkplaats maar werkt nu voor Capi Europe, een bedrijf dat geautomatiseerd lichtgewicht kunststof plantenbakken produceert. Zo te horen, verder weinig mis met die man, een intelligente persoon, dus geen persoon met bijvoorbeeld het syndroom van Down..... Toine van der Ven, de baas van Capi Europe, ontvangt subsidie voor deze werknemers (hij heeft er nog een paar, op een bezetting van 9 of 10 arbeiders*). PvdA hufter en onbenul Jetta 'hartstikke' Klijnsma vertelde, dat deze bedrijven, naast een subsidie (lees: belastinggeld), waardoor deze mensen een minimumloon** kunnen verdienen, ook een 'no risc polis' krijgen, met andere woorden, ook bij uitval mogen u en ik via de belasting betalen........

Overigens vertelde van der Ven nog, dat het transport vanuit Nederland goedkoper is, dan vanuit China..... 'Uiteraard' gingen de presentators daar niet op in, maar ik zou wel willen weten hoe dat mogelijk is, wordt dit ook al gesubsidieerd???

Dan Mark Bastings, zoals ik al opmerkte een 'gewone' man en bepaald niet dom, uiteraard werken deze mensen het liefst in het gewone bedrijfsleven. Voor mensen met een laag IQ ligt e.e.a. wel even anders, zij hebben wel degelijk een beschermde werkplek nodig, deze mensen lopen in een 'gewoon bedrijf' vast. Dat blijkt ook wel uit de cijfers, veel van deze mensen zitten nu thuis te verkommeren. Daar was Klijnsma het niet mee eens, het gaat allemaal hartstikke geweldig.......... Ondanks dat ze stelde dat er 6.000 mensen op deze manier werkzaam zijn, stelde ze keihard dat het merendeel van deze mensen (100.000!!) aan het werk is, althans ze dacht dat het 'leeuwendeel' aan het werk is...... Ach ja, PvdA wat wil je, het liegen en bedriegen zit ze in het bloed!!!

Met dit soort gesubsidieerde banen (waar deze mensen godbetert het minimumloon voor ontvangen), wordt er niet aan concurrentievervalsing gedaan, aldus Klijnsma, immers de werkgevers moeten meer investeren in deze mensen........ Terwijl ze even later vertelt, dat 'job coaches' deze mensen begeleiden, en die worden betaald door...... u en mij!!! ha! ha! ha! ha!

Met de Participatiewet en 'reshoring' nu ook ultra lage lonen in Nederland, hoera!! U begrijpt dat Klijnsma hier ook 'hartstikke' blij mee is.......

* Capi Europe heeft nog steeds 80% van haar productie in China, met deze 'reshoring' bespaart het bedrijf in Nederland zo'n 90 Chinese arbeiders uit.

** Klijnsma noemde het minimumloon op een manier, alsof dat een geweldig salaris is, terwijl je van het minimumloon amper of niet kan rondkomen en dan nog durven zeggen, dat dit soort 'gehandicapten' een volwaardige baan vervullen......... Godverdomme!!!

Voor meer berichten over/met WSW, gehandicapten quotum, Participatiewet, sociale werkplaats, sociale werkvoorziening, subsidie, minimumloon, uitbuiting, slavenlonen, ontwikkelingslanden en/of Klijnsma, klik op het desbetreffende label, onder dit bericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten