Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 12 november 2015

VN: de hoeveelheid broeikasgassen in de atmosfeer is in 2014 weer verder toegenomen........ Doe mee en teken de petitie, die wereldleiders oproept de grote vervuilers de toegang tot de klimaattop te ontzeggen!

De VN maakte afgelopen maandag bekend, dat de hoeveelheid broeikasgassen in de atmosfeer in 2014 verder is toegenomen. Dat is uitermate verontrustend, zeker als je bedenkt, dat we een aantal gevolgen van de opwarming van de aarde, al niet meer kunnen voorkomen, zoals de heftigheid van orkanen en tropische stormen, of een zekere opwarming van meer dan 2%, om nog maar te zwijgen van een verdere toename van droge gebieden, waar verdere landbouw onmogelijk wordt (dat geldt al voor een aantal gebieden) en woestijnvorming begint..........

Ach bij de VN is men wel verontrust en roept men dan ook op tot onmiddellijke actie, helaas doen de landen, vanwaar die VN diplomaten komen, geen bliksem, dan wel veel te weinig om nog echt iets ten goede te kunnen veranderen.......... Volgens de VN kan directe actie ertoe leiden, dat de stijging van de wereldtemperatuur niet verder stijgt, dan met gemiddeld 2,7 graden (Celsius)........ Die 2,7% stijging is al veel te groot en zal een aanjager blijken te zijn, voor bijvoorbeeld het nog meer ontdooien van permafrost, waardoor nog grotere hoeveelheden methaangas in de atmosfeer vrijkomen, dat weer zal leiden tot verdere stijging van de temperatuur, dat weer zorgt voor nog grotere hoeveelheden ontdooide permafrost....... enz. enz.......

Beste lezer, bij de komende klimaattop mogen de grote vervuilers, de grofgraaiers van de fossiele brandstoffen, als Shell en BP, gewoon aanzitten. U snapt dat dit geteisem maar één doel heeft: zoveel mogelijk fossiele brandstoffen verbruiken, wat er ook van komt....... Lees en teken de petitie tegen deze deelname a.u.b. Geef het door aan familie, vrienden en bekenden, het gaat om onze wereld en het voortbestaan van de mensheid, als we het alleen aan politici overlaten, zal ook deze top weer een flop blijken te zijn, zeker als men rekening houdt met de voornoemde grote vervuilers!

Voor meer berichten over/met klimaatverandering, klimaattop, opwarming, luchtvervuiling (een 'leuke' bijkomstigheid: vuile lucht, die jaarlijks wereldwijd voor miljoenen vroegtijdige overlijdens zorgt, na vaak een akelig ziekbed.......), CO2, methaangas, VN, Shell, BP, Statoil en/of stikstofdioxide, klik op het desbetreffende label, onder dit bericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten