Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 7 november 2015

Ondernemer zijn is populair bij gemotiveerde jongeren.......... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!

De Ondernemer.nl meldde gisteren op haar site (uit artikel in BN/DeStem), dat ene Tommy Span, 'economisch beleidsonderzoeker' bij Panteia, stelt, dat er in rijke landen weinig wordt ondernomen...... Dat komt volgens deze roeptoeter, doordat men in arme landen geen sociaal vangnet heeft en men dus wel gedwongen is om ondernemer te worden (ja, ook een schoenpoetser is een, zwaar onderbetaalde ondernemer....). Dus als we het sociale vangnet afschaffen, kan het aantal Nederlandse ondernemers exploderen, gezien de wil tot neoliberaal flexuitzuiging van Rutte 2 en de westerse landen in het algemeen, kortom een geweldige 'stimulans ......' Span zegt wel, dat Nederland een uitzondering is op de regel, wat betreft rijk zijn en minder ondernemingslust.....

Vooral jongeren beginnen een onderneming in Nederland: "Voor veel jongeren is het een bewuste keuze (???!!?). Voor hen geldt het argument nog niet, dat ze anders niet aan het werk komen..... Het ondernemerschap spreekt ze veel meer aan...." ha! ha! ha! ha! ha! ha! Dat was 't nog niet beste lezer, Span vervolgde met te zeggen, dat dit ook door de Nederlandse opvoeding komt, die erg gericht is op meedenken, ambities tonen en doelen bereiken..... "Dat zie je ook bij werknemers terug. Nederlanders accepteren niet klakkeloos wat de baas zegt, maar willen zelf meedenken en praten over de koers van het bedrijf...." ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!

Even terug, naar het begin van dit belachelijke pleidooi: 'jongeren beginnen vaker een bedrijf': dat komt volgens Span, omdat ze niet bang zijn niet aan het werk te komen. Het is echter omgekeerd, omdat jongeren geen ander werk kunnen krijgen, dan werken in de horeca, supermarkten en andere winkelbedrijven, probeert een aantal jongeren uit de onderlaag een eigen bedrijf op te zetten, helaas gaat dit heel vaak mis, daar er geen achtervanger is, als een ouder met geld..... Degenen die wel succes hebben, horen bij een legertje jongeren met welgestelde ouders, die dochter, dan wel zoonlief helpen een bedrijf op te zetten. Die jongeren hebben inderdaad geen noodzaak al vroeg zelf geld te verdienen, maar dat is op de hele groep jongeren in ons land, een zeer kleine minderheid!! Zoals u begrijpt: het pleidooi gaat zeker niet op voor de grote groep jongeren uit de onderlaag van de maatschappij (het merendeel!!)..... Eén ding is zeker, het geldt juist wel voor het overgrote deel van de jongeren, dat ze niet aan de bak komen, zelfs niet met een onbetaalde stage plek!!!

Vervolgens haalt janjoker Span z'n eigen betoog over het ondernemerschap onderuit, door te stellen, dat werknemers dezelfde drijfveren hebben....... ha! ha! ha! Dan nog die opvoeding, waar slaat 't op??? Ik weet niet van welk jaar die Span komt, maar hij is blijkbaar oud geboren, want elke puber knalt van de ambities op een paar gebieden en je afzetten tegen ouders en de oudere generatie is een normaal verschijnsel, dat evolutionair gezien nuttig is.... Dat veel ouders dit gebruiken, door jongeren mee te laten denken, is iets anders dan te stellen dat jongeren dit van 'huis uit' geneigd zijn te doen.......... Doelen bereiken wordt de jongeren met de paplepel ingegoten, het hele prestatie gerichte onderwijs is daar wel het bewijs voor!!! Flapdrol Span weet blijkbaar niet, dat een fiks aantal jongeren daarom zelfs geestelijk al vastloopt in de tienertijd.......

De baas maakt nog altijd uit wat er gebeurt op de 'werkvloer' en als je met je lullige inkomentje als jongere, je bek iets te ver openzet, omdat je mee wilt denken, kan je een schop onder de bips krijgen!!! Richting uitgang, wel te verstaan!! Er zijn ondernemers die hun medewerkers betrekken bij besluitvorming, maar ook dat is echt iets heel anders, dan wat Span beweert!!
Trouwens als medewerkers dezelfde ambities hebben als ondernemers, waarom zijn ze dan niet ondernemer geworden??? Of andersom, waarom is die jonge ondernemer dan niet medewerker geworden.....??? ha! ha! ha! ha! ha! ha!

Samenvattend kan je stellen, dat jongeren die geen, of weinig kans hebben op de arbeidsmarkt (hun aantal is enorm groot, precies als de jeugdwerkloosheid...), wel gemotiveerd zijn een bedrijf te beginnen, maar ze krijgen daar in het overgrote deel de kans niet toe..........

Jezus wat een oetlul, die Span!!

Voor meer berichten over jeugdwerkloosheid, zzp, schijnzelfstandigen, uitbuiting, jeugdminimumloon (ook zo uiterst onbeschoft: niet afschaffen, maar verder verlagen Span, dan gaan er nog meer jongeren proberen ondernemer te worden.....!!), uitbuiting, slavenlonen en/of klassenmaatschappij, klik op het desbetreffende label, onder dit bericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten