Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 28 december 2015

Rizla 200 jaar, hoera! Hoewel...?????

Op internet kan ik het niet terugvinden, maar in de nieuwe pakjes vloei van Rizla (u weet wel met een ijzeren kruis achter de naam), staat te lezen '200 years of heritage' en daaronder: 'And still rolling with the times.........' Moet u nagaan hoeveel mensen zich in die 200 jaar dood hebben gerookt, met behulp van Rizla vloei......

Klik voor meer berichten n.a.v. het voorgaande, op één van de labels, die u onder dit bericht terugvindt. Wat betreft tabak vindt u ook lager op de pagina, aan de rechterhand, een artikel.

PS: per mei a.s. gaan de tabaksaccijns weer omhoog, voor shag is dat € 0,80 er pakje. Een enorme ploertenstreek, daar de grootste groep rokers zich in de onderlaag bevindt en deze mensen vanwege de vele problemen, niet te motiveren zijn om te stoppen. Met deze accijnsverhoging komen deze mensen nog verder in het financiële moeras terecht, waardoor motivatie nog verder verwijderd raakt.... Verslaving is nog altijd een ziekte. Als de brandstof voor auto's en auto's eenzelfde prijsverhoging hadden gezien, als tabak de afgelopen 35 jaar, hadden we al jaren geen files meer gehad..... Ten gevolge van de uitstoot die auto's produceren sterven alleen al in Nederland 18.000 mensen vroegtijdig, vaak na een akelig ziekbed, daarnaast loopt een groot aantal kinderen long- en luchtwegklachten op...... Dan spreek ik niet eens over verkeersdoden en zwaar gewonden... Ter vergelijking aan het roken overlijden jaarlijks 20.000 mensen..... Al gaat de vergelijking niet helemaal op: rokers doen het zichzelf aan en voor auto's en de uiterst vervuilende brandstof, mag nog steeds reclame gemaakt worden, ook hoeft er geen grote sticker op auto's met bijvoorbeeld de tekst: 'Autorijden is dodelijk, vooral voor derden.....' Rokers leveren de overheid jaarlijks 12 miljard aan belastinginkomsten en dat is een cijfer al van voor de laatste verhoging, dus dat zal intussen al aardig 'wat meer' zijn...... Eén 'bedrijfstak heeft de champagne al laten knallen, na de aankondiging van de komende accijnsverhoging: de georganiseerde misdaad!

Zo dat was nog eens een PS!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten