Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 15 december 2015

A4 debacle duurt voort........

Tegen de aanleg van de A4 tussen Delft en Schiedam is decennialang geprotesteerd en niet voor niets zoals nu (alweer) blijkt..... Per dag moet 1,5 miljoen liter water worden weggepompt, daar anders de weg onder water komt te staan...... ha! ha! ha! ha! De verwachting was, dat het maar om kleine hoeveelheden zou gaan, hoewel men was gewaarschuwd voor grote hoeveelheden water, die omhoog zouden komen.........

Volgens berichtgeving zou Hoogheemraadschap Delfland die 1,5 miljoen water dagelijks weg kunnen pompen. Om te zorgen, dat het gebied niet uitdroogt, waardoor grote schade ontstaat aan bestaande bebouwing (verzakkingen), pompt het Hoogheemraadschap dit water weer terug de grond in........ Zoals u wellicht weet, het is makkelijker om overtollig water weg te pompen, dan water de grond in te pompen........ De verwachte inklinking (bodemdaling) door watertekort, zal dan ook 'gewoon' gaan plaatsvinden, ook de A4, Ketheltunnel en viaducten zullen dan verzakken........... Uiteraard zal e.e.a. ten koste gaan van het natuurgebied, waar de A4 dwars doorheen loopt........

Tijd voor een grondig onderzoek naar het lamme onderzoek dat voorafging aan de aanleg van dit deel van de A4, immers men had dit van tevoren kunnen berekenen!!

Ik 'vrees' dat de A4 het duurste stuk autoweg in Nederland zal worden, godallemachtig!!! Uiteraard 'mag' de belastingbetaler daarvoor opdraaien, ook als deze geen auto bezit!!

Voor meer berichten over/met A4, Ketheltunnel (over deze tunnel in de A4 was al het e.e.a. te doen...), bodemdaling en/of wateroverlast, klik op het desbetreffende label, dat u onder dit bericht terugvindt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten