Zembla had zaterdag de problemen bij de politie als onderwerp, met name het oplossingspercentage van de misdaden en de prioriteitsstelling van misdaden. Een ontluisterend beeld, maar dat was al langer bekend. Veel wordt geweten aan niet functionerende computersystemen en ongetwijfeld speelt dat een rol. Zo heeft ook het zogenaamde C2000 systeem (landelijk gecomputeriseerd communicatie systeem) heeft vanaf dag één niet gewerkt en doet dat nog steeds niet. De hoogste tijd voor een parlementaire enquête lijkt me: wie is er verantwoordelijk geweest voor de aanschaf, met welke doelen is dit systeem aangeschaft, welke ICT en communicatie bedrijven hebben hierbij geadviseerd en waarom is er voor dit systeem gekozen?
Intussen hangt zo ongeveer het hele land vol met camera's, terwijl het oplossingspercentage van misdaden klaarblijkelijk per jaar verder wegzakt. Weg met veel van die dingen, dat scheelt werk en geld.
En de zinloze jacht op softdrugs zal eindelijk moeten stoppen, door de illegaliteit blijft cannabis een winstgevende zaak voor de georganiseerde misdaad, totale legalisering zal vele honderden miljoenen aan besparingen en heel veel politie uren extra opleveren.
Nu wordt de nationale politie als het middel gezien om de problemen op te lossen. Nu al kan je voorspellen, dat dit weer een berg geld gaat kosten en de uitkomsten zullen hoogstwaarschijnlijk flink tegenvallen. Een nieuw, wel werkend, computersysteem, zoals in de uitzending werd gesteld, zal naast totale legalisering van softdrugs, wel helpen.
Zie ook mijn bericht van 19 februari jl. 'Teeven en Opstelten...'
Na de woningbouw en de universiteiten worden nu ook bij de omroepen de
laatste restjes democratie weggesloopt
-
Doorbraak.eu
“Het kabinet heeft afgesproken de publieke omroep te hervormen, maar nam
nog geen besluit. VVD-Kamerlid Claire Martens-America neemt nu het ...
1 dag geleden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten