Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 26 mei 2011

Devalueer de euro!

Het geouwehoer over de Europese schuldenlanden en met name Griekenland, kent intussen geen grenzen meer.
De laatste dagen wordt er steeds gesproken over het 'devaluatie instrument' dat Griekenland en andere 'probleemlanden' in het verleden konden inzetten. De aanjager voor de economie en dus voor het terugdringen van de schulden. Dat kan na de intreding tot de euro niet meer. Maar waarom niet? Omdat Europa een sterke munt wil, die eventueel de dollar van de internationale troon moet stoten. Een megalomaan idee, dat waarschijnlijk nooit zal gebeuren. In de jaren 30 van de vorige eeuw hield de Nederlandse overheid vast aan de zogenaamde gulden standaard, een politiek die velen aan de bedelstaf bracht en de grote onderlaag (zo'n driekwart van de toenmalige bevolking) in zware armoede hield.
Als we de euro devalueren is dat niet alleen goed voor de Grieken, maar het komt de hele EU ten goede.

Gisteravond was Ben Knapen op bezoek bij Knekel en Flink. Ben Knapen één van de disfunctionerende leden van de raad van bestuur bij PCM, waar in zijn tijd zwaar wanbeheer is gevoerd. Deze CDA uitzuiger kreeg als beloning 1,5 miljoen euro mee en is nu dus staatssecretaris van Buitenlandse Zaken (niet dat hij ook maar enige kwaliteit heeft naast CDA lid zijn, als je dat laatste als kwaliteit wil aanmerken).
Schand  Knapen wilde wel even een duit in het Griekenland zakje deponeren, hij voelt zich in zijn hemd gezet door Griekenland. Niet door de banken, pensioenfondsen, verzekeringsmaatschappijen en grote beleggers, die als vliegen op de stront hun geld belegden in Griekenland, tegen alle waarschuwingen van echte deskundigen in.
Ook is Ben de sjoemelaar niet in zijn hemd gezet, door het besluit landen toe te laten tot de EU, die door evenzoveel deskundigen werden weggezet als niet voldoend aan de EU regels. Snel beaamt Knapen wat de presentator meldde, namelijk dat het CDA tegen toetreding van Griekenland was, Knapen vertelt natuurlijk niet dat het Europese CDA, de EVP wel voor toetreding was.
Ondertussen kan de grote onderlaag van de bevolking in Griekenland en Nederland bloeden voor het gekloot van enkelen. De Grieken moeten onder dwang van alles en nog wat verkopen, daar staat Knapen pal voor (naast vele andere Nederlandse politici). Als er één ding zeker is, dan is het wel, dat gedwongen verkoop leidt tot afbraakprijzen van de te verkopen zaken, maar dan kunnen we onze eigen burgers laten zien dat de 'echte' schuldigen flink gepakt zijn. Dat alles naast de vele leugens die men over de Grieken vertelt. Al met al is de aandacht van de Nederlandse bevolking mooi afgeleid van de echte schuldigen: figuren als Knapen, die het leven zien als een mogelijkheid om zo snel en zoveel als mogelijk bij elkaar te graaien, wat de gevolgen van dat graaien zijn, interesseert deze figuren niet. Volksverlakkerij van de eerste orde!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten