Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 21 juni 2011

De ongehoorde 'dialoog' over megastallen en de stal van ten Have

De 'dialoog' over megastallen waar het publiek aan mee kan doen is wat mij betreft een grote farce. Stallen waar een paar dieren minder in staan, dan de 'wettelijke' maat van megastallen, tellen niet mee. De dialoog is opgezet met vooraf gemaakte vragen en wordt in delen gevoerd, als er een deel is afgesloten, mag je daar niets meer over zeggen.
De dialoog had moeten gaan over de doodsindustrie, die men intensieve veehouderij noemt, de gevolgen van deze industrie voor de dieren, de volksgezondheid (hier en extra voor arme landen waar door ons vleeseten wordt er al honger geleden) en het milieu.
Kortom de dialoog over megastallen is je reinste volksverlakkerij.

De smerige huppelkut ten Have, voorzitter van LTO-Noord, heeft ongeweten bezoek gehad van de nieuwe actiegroep 'Ongehoord'. Deze hebben via filmopnamen laten zien hoe ten Have omgaat met de dieren op haar bedrijf. Ongehoord heeft op diverse bedrijven gefilmd, een aantal van die bedrijven hadden het predicaat 'diervriendelijk', bekijk de opnames maar en je maag draait om (en dat is niet het gevolg van getoond diervriendelijk gedrag). Ten Have liet weten, dat de actiegroep bewust een misleidend beeld maakt van haar bedrijf.... Dat is de boel omdraaien, wat een 'bitch', zeker elke zondag vroom naar de kerk.
Gisteravond was deze zogenaamde boer (gelukkig zijn er nog steeds echte boeren) te gast bij Knekel en Flink. Daar vertelde zij nog eens dat ze de actie van Ongehoord niet alleen een inbraak vindt, maar ook een inbreuk op haar bedrijfsvoering. Voorts meldde ze dat alle deuren behalve 1 zijn afgesloten, dus 'ze' moeten het bedrijf geobserveerd hebben. De paardenkut! Wedden dat ze behalve gesloten deuren geen brandalarm heeft op haar bedrijf? Zo begaan is ze met haar dieren. Natuurlijk hebben Knekel en Flink als echte rentmeesters van god alle begrip voor deze dierenbeul, veel mannenbroeders zijn immers intensieve veehouders.
Een sjoemelende VVD klootzak, dr. van Berkum, zat ook aan tafel, kort nadat ten Have het woord nam liet hij uit z'n bek vallen: "dat kan toch zomaar niet, wat voor land is dit? Niet over de half miljard dieren die hier per jaar worden doodgemarteld, nee van Berkum had het over de actie van Ongehoord.
Van Berkum, die zo te zien wel erg prijs stelt op het vermelden van zijn titel, was in de studio omdat hij boos is over de aantijging dat hij misbruik maakt van zijn titel, daar hij reclame maakt voor zijn 'populaire' diëten.
Als we iets weten anno 2011, dan is het wel, dat dieet goeroes uiteindelijk allen door de mand donderen en niet omdat ze graatmager zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten