Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 8 april 2011

Bezuinigingen op defensie

Er is een complete hysterie ontstaan over de bezuinigingen op defensie, om schijtziek van te worden. Wel een 'straaljager' als de JSF aanschaffen, een toestel dat als het de VS niet aanstaat, aan de grond 'genageld' blijft staan, daarnaast is het geen jager en geen bommenwerper, zo ongeveer het slechtste toestel in zijn klasse, dat je kan aanschaffen. Maar ja de steekpenningen zijn betaald, dus komen zal hij. Een testtoestel is al betaald € 800 miljoen en een tweede testtoestel is in bestelling, bij elkaar 1,6 miljard euro, ruim meer dan de te bezuinigen miljard op defensie.
CDA hufter Hillen liet woensdag in Nieuwsuur over de bezuiniging weten: "we moeten snijden in gezond vlees, dat moet je eens bij jezelf doen, dat doet pijn". Nou bij Hillen kan je aardig wat vet wegsnijden, dat scheelt een stuk in de pijn en op die gezondheid van defensie valt wel wat af te dingen, gezien het ene na het andere ellende verhaal. De papzak durft ook nog te beginnen over de Somalische piraten, aan de oorzaak, het leegvissen van de Afrikaanse kusten o.a. door Nederlandse vissersschepen, wil zijn partij geen bliksem doen, sterker nog het liefst geven ze helemaal vrij baan aan de visserij.
Zojuist was PvdA huppelkut Netelenbos op radio1 (na 14.00u.) zij heeft al een paar jaar een leuk betaald politiek baantje bij de Nederlandse Reders, bijna spugend sprak ze van haar ongenoegen over de lakse houding van dit kabinet en het vorige tegenover de Somalische piraten en in het verlangde daarvan de bezuinigingsplannen op de marine nu.

Bezuinigingsplannen op defensie geven dus een berg heisa, ondertussen worden invaliden van geest en/of lichaam gepakt, de door de PVV prematuur beloofde (gelogen) extra krachten voor de ouderen komen er niet, dat was van meet af aan duidelijk, wel worden de ouden van dagen ook nu al onevenredig hard gepakt, net als de minderbedeelden. Maar papzak en CDA smeerpijp Hillen wil wel vasthouden aan de JSF.
Dat is niet bezuinigen maar schuiven met prioriteiten, je reinste volksverlakkerij.

Benieuwd wie er allemaal profiteren van deze keuzes.....

Zie ook mijn bericht van 6 april jl. 'Vissers uit West Afrika......'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten