Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 16 april 2011

'Veilige' kernenergie

Deze week donderde uw Azijnpisser weer eens van zijn stoel. Dat gebeurde afgelopen donderdagavond tijdens het zappen, ik kwam terecht in Nieuwsuur en zag hoe een groep schoolkinderen werd rondgeleid in de kerncentrale van Borssele. Volkomen geïndoctrineerd (je zou bijna aan hersenspoeling gaan denken) antwoordden de kinderen op de vraag van de verslaggever over kernenergie, dat dit volkomen veilig is. Nog maar een paar weken geleden was er een Zembla uitzending over de centrale van Borssele (zie ook mijn bericht van 1 april jl. 'Borssele en de ......'), en met name het grote aantal ongevallen in deze centrale was het onderwerp. Sinds het ontstaan 320, waarvan enkele nog niet eerder in de media genoemde.
Je zal godverdomme je kind op tv in zo'n klotecentrale zien lopen.

In Nieuwsuur ook aandacht voor de Duitse centrales die nu eerder gesloten worden (nou ja, zoals in eerste instantie gepland). De Duitse woordvoerders die aan het woord kwamen, wezen op het feit, dat de centrale in Borssele een zelfde soort centrale is als die in Duitsland worden gesloten.
Gods eigen rentmeester, het vieze leugenachtige CDA ventje Verhagen zat in de uitzending (gelukkig heb ik tegenwoordig kotszakken aan m'n tv hangen), volgens hem zijn de Duitsers wel erg prematuur, maar hij wil niet echt inhakken op het Duitse politieke besluit tot sluiting van een aantal centrales. Natuurlijk maakt hij in de rest van het gesprek gehakt van het Duitse besluit, althans dat denkt hij met z'n leugenachtige praatjes.
De nieuwe centrale gaat wat Verhagen betreft gewoon door, volkomen veilig, nieuwe generatie centrales en bla bla bla. Dat geen verzekeringsmaatschappij zo'n centrale wil verzekeren, daar lult gods rentmeester niet over, dat komt op het bordje van de regering, dus van de burger. Dat geldt ook voor de garantstelling voor de bouw. En maar volhouden, dat er geen cent belasting in de nieuwe centrale gaat (en dan lul ik nog niet eens over de giga subsidies die in kernenergie werden en worden gestoken). Trouwens opvallend hè die verzekeringsmaatschappijen, als je ziet in wat voor achterlijke beleggingen zij hun geld verspeelden, een extra teken lijkt me, dat kernenergie in het oog van deze maatschappijen echt een station of 10 te ver is.
Uw overheid garandeert de veiligheid, totdat het echt een keer 'goed' misgaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten