Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 30 april 2011

Werkloosheidscijfers en 1 mei

Het CBS kwam deze week met werkloosheidscijfers, volgens de 'deskundigen' missen de cijfers zo'n 160.000 werklozen, omdat dezen niet als zodanig worden aangemerkt. Zo worden volgens deze deskundigen zzp'ers als zij geen opdrachten hebben, niet als werkloos aangemerkt, en daar halen deze deskundigen hun gelijk. Al de halleluja verhalen over zzp'ers reppen nooit over de gedwongen zzp'ers, mensen die in de zorg of de bouw werden wegbezuinigd en als enig alternatief hun baan verder konden uitoefenen als zzp'er (uiteraard tegen een fiks lager inkomen). Waar de zogenaamde deskundigen niet over lullen, zijn de mensen die vanwege hun arbeidsverleden, maar een korte tijd of in het geheel geen recht hebben op een werkloosheidsuitkering. Als die laatste groep dan ook nog eens een werkende partner hebben, krijgen ze zelfs geen bijstand.

Waar deze deskundigen wel oog voor hebben, is voor de rechten van werknemers, zoals het ontslagrecht, de leugenriedel, dat het zo moeilijk is mensen te ontslaan, duikt keer op keer op. Maar ook rechten zoals die bijvoorbeeld zijn vervat in de ziektewet moeten volgens deze 'deskundigen' op de brandstapel. Alles in het kader van de crisis en als het even kan krijgen, naast de rechten voor arbeiders, de zwaksten de schuld van die crisis, die door de banken, verzekeringsmaatschappijen, pensioenfondsen, toezichthouders, vakbonden en bepaalde politici is veroorzaakt.

Morgen is het 1 mei, een dag die met dank aan ons veel geroemde koningshuis nooit een nationale feestdag is geweest.
Laten we morgen de arbeiders gedenken, die heel veel rechten, die heden ten dage te grabbel worden gegooid, hebben bevochten en laten we eindelijk de straat opgaan tegen de afbraak van deze o zo nodige rechten voor werknemers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten