Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 6 april 2011

De langstudeerder en rijkelijszoon Zijlstra wil terug naar de gelukkige tijden van weleer

De lachende luldoos van de VVD, Zijlstra wil de basisbeurs voor de 'master' opleiding afschaffen. Deze zak die bijna 8 jaar over zijn flutstudie deed, kan het maar niet laten, eerst boetes voor langstudeerders, nu dit weer. Het is duidelijk men verlangt terug naar tijden van weleer, onderdanige arbeiders en studie weer alleen voor de welgestelden.

Afgelopen maandag werd bekend dat Stibbe advocaten de boetes voor langstuderen onwettelijk noemt, ten eerste omdat men de regels tijdens het 'spel' wil veranderen, ten tweede is deze regeling in strijd met de afspraken, die Nederland internationaal heeft gemaakt, afspraken die het onderwijs en studie in de toekomst gratis moeten maken. Voorts wordt er niet gekeken naar de zwaarte van diverse studies en bijzondere omstandigheden. Daar wil ik nog aan toevoegen dat rijke Nederlanders al helemaal schijt hebben aan die boetes, er is altijd wel een maas in de wet, die rijken de meest zotte dingen kan laten aftrekken van de belasting (privé zwembad? geen probleem de waterprijs daalt na zo'n 300 kuub tot praktisch niets, idem de waterschapsbelasting).
Bron: BNR na 18.00u.

Op diezelfde maandag was 's middags op radio1 (± 13.15u.) een dame met Finse achtergrond te horen over het onderwijs in Finland. Kinderen gaan naar een soort voorschool tot hun 7e jaar, leidsters van die groepen allen op HBO niveau. Van 7 tot 15 jaar gaan alle kinderen naar dezelfde school, opleiding van de docenten: allen op universitair niveau. Scholing en studie is gratis en als je een aantal jaar gewerkt hebt, kan je met subsidie van de overheid voor je levensonderhoud gratis studeren. Je kan van de laagste voortgezette opleiding doorstromen naar de universiteit. Gevolg van dit alles een goed en hoog opleidingsniveau van de bevolking. Finland is overigens geen uitzondering in Scandinavië.

In Nederland heeft de ene na de andere regering 'het beste' voor met het onderwijs, maar ja na jaar zakt het onderwijs verder weg in een heel diepe put, gegraven door lanstudeerders die geen bliksem van onderwijs begrijpen.

Zie ook mijn bericht van 21 januari 2011 'Halbe Zijlstra...'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten