Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 19 april 2011

CZ, de smerigste zorgaanbieder van Nederland

Gisteren presenteerden BNR en zorgverzekeraar CZ de uitkomst van een onderzoek naar de mening van de 'Nederlander' over het korten op het salaris van rokende werknemers. Volgens de uitkomst is 25% van Nederlanders voor het korten op dat salaris. Dit onderzoek werd uitgevoerd nadat het CBS aangf, dat uit cijfers blijkt dat rokende werknemers vaker ziek zijn.
Als het CBS dan ook nog even aan wil geven hoe hoog de onderzochten op de sociale ladder staan, waar ze wonen en het soort werk dat deze onderzochten doen, zou uw Azijnpisser 'erg blij' zijn.
Ten eerste zijn rokers verslaafd, verslaving is een ziekte. Ten tweede en derde: de meeste rokers staan laag op de sociale ladder, wonen in wijken waar veel sociale spanningen te vinden zijn, wijken die het meest last hebben van de luchtvervuiling ten gevolge van autoverkeer (18.000 vroegtijdige doden per jaar, naast alle luchtwegklachten bij kinderen). Ten vierde: de banen die deze mensen hebben zijn vaak lichamelijk zwaar en geestelijk uitzichtloos.
Uit onderzoek in het verleden is duidelijk geworden, dat voornoemde factoren een fikse invloed op de gezondheid hebben.

Dat BNR voor het korten op salarissen is, is geen wonder, zij zijn onderdeel van de Telgrofgroep (troep), maar dat een zorgverzekeraar zich hier mee bemoeit is bijzonder zorgwekkend. CZ biedt naast zorgverzekeringen ook werkgevers arbodiensten aan, iets dat mijns inziens als de sodemieter verboden moet worden. Ik weet niet wie er aan de top van CZ staat, maar gegarandeerd dat er in het bestuur wat 'foute' politieke kleuren te vinden zijn. Ben je verzekerd bij CZ en ben je werknemer?, zoek als de bliksem een andere verzekeraar, CZ is niet te vertrouwen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten