Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 27 april 2011

Rechtse denkbeelden en asielzoekers

De rechtse, vaak ronduit fascistische bewegingen en aanhang, die zich 'te vuur en zwaard' verzetten tegen asielzoekers, zijn dezelfden die ontkennen, dat wij vanuit ons duistere verleden extra verplichtingen hebben naar mensen uit gebieden waar wij voor generaties zo niet eeuwen de mogelijkheid tot een stabiele natie onmogelijk hebben gemaakt (bijvoorbeeld door het willekeurig trekken van grenzen). Sterker nog dit rechtse schoftentuig ontkent, dat heden ten dage het westen nog steeds misbruik maakt van deze door het westen in het verleden gecreëerde ellende, via het zogenaamde neo-kolonialisme. Zij willen niet zien dat het westen veel van deze landen nog steeds plundert, mensen daar levensgevaarlijk werk laat doen, zoals schepen slopen op stranden en bijzonder gevaarlijke mijnbouw (z.a. het winnen van uranium).
Vergeet daarnaast niet het belang van westerse ondernemingen illegalen in dienst te hebben, puur uit winstoogmerk, of westerse ondernemingen die mensen in arme landen tegen slavenlonen en onbeschofte arbeidsvoorwaarden laten werken. Niet willen zien, dat grote ondernemingen zoals Shell hun invloed aanwenden in foute regimes en zo hun belangen veilig stellen, ten koste van de bevolking daar. Of het leegvissen van de kustwateren van arme landen (de oorzaak van de Somalische piraterij), het dumpen van gif in de kustwateren van die landen of zelfs op land, desnoods in een dichtbevolkte stad. Nog een voorbeeld: het steunen door westerse regeringen van foute regimes, die lak hebben aan mensenrechten, waardoor een deel van de bevolking op de vlucht slaat.

Jammer genoeg hebben de volgelingen van deze fascisten of de stemmers op die bewegingen niet genoeg hersencapaciteit om deze zaken te kunnen doorgronden of de mogelijkheid die capaciteit ooit te verkrijgen. Als Nederland onder zou lopen, gaat men misschien eens nadenken, maar zelfs dat is waarschijnlijk een idee-fixe.
De leiders en woordvoerders van deze partijen zijn echter volkomen verantwoordelijk voor de giftige taal die zij uiten, zij weten dondersgoed hoe de vork in de steel steekt. Nog een idee-fixe: ooit zullen zij verantwoording voor hun smerige rol moeten afleggen. 

De fascistische smeerpijp Sietse 'paasei' Fritsma liet zich gisteren weer eens uit over de 'kosten van massa-emigratie' (dat is een leugen, er bestaat geen massa-emigratie in het westen). De volgelingen van deze dwaas weten allang niet meer, dat Fritsma na de 2e Kamerverkiezingen van vorig jaar voor zichzelf een loonsverhoging eiste van 30%!!! Over massa gesproken.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten