Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 14 april 2011

Ritueel slachten 2

Er is de laatste dagen weer veel gezegd over ritueel slachten. De smerige vergelijking met WOII is weer eens gemaakt, onder de nazi's was ritueel slachten verboden. Velen, waaronder rabbijn Everts en tutje Herzenberger van de NRC, vinden een verbod op ritueel slachten een inbreuk op de godsdienstvrijheid en in 1 adem stellen zij die vrijheid boven het recht van een dier op een 'verdoofde dood'. De tegenstanders komen met welgeteld één onderzoek, dat het ritueel slachten pijnloos vindt, de 250 andere onderzoeken, waarin het tegendeel wordt beweerd (op wetenschappelijke grond), worden van tafel geveegd, als niet ter zake doend.
Natuurlijk wordt o.a. de Partij voor de Dieren verweten zich alleen met deze manier van slachten te bemoeien, wat natuurlijk je reinste gelul is. 

God of hoe hij/zij/het ook genoemd wordt zou de mens geschapen hebben, als hij/zij/het dat werkelijk gedaan zou hebben, heeft hij/zij/het een vegetarische mens geschapen (de tanden en de darmen). Diezelfde god zou als hij/zij het eten van dieren promoot en voorschriften ten aanzien van de slacht uitvaardigt, dus niets begrijpen van zijn/haar eigen schepping.
Bovendien zijn de regels waar de gelovigen zich op baseren 1.400 0f zelfs 3.300 jaar oud, de tijden zijn echt veranderd dames en heren gelovigen.

Zie ook dit blog: 22 november 2010 Ritueel slachten' en 16 december 2010 'Een eerlijk....'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten