Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 8 april 2011

De totale onbeschoftheid en arrogantie van de bankiers

Deze week een aanval van de exorbitante veelverdieners die de banken leiden op de publieke opinie. Het schoftentuig de luxe heeft het helemaal gehad met de negatieve berichtgeving over hun gore praktijken. Boele Staal, het opperhoofd van de roverhoofdmannen ('capo di tutti capi') schreef een brief aan het marionettenkabinet Wilders, waarin hij zijn gram had neergekwakt, met daaraan vast een 'uitnodiging' om eens even met de vieze poten op tafel zaken te gaan doen.

De lul Plasterk meende daar wat commentaar aan toe te moeten voegen in een suffe aflevering van Pauw&Witteman afgelopen dinsdag. Laat de hoedjeshufter Plasterk maar eens kijken naar het vorige kabinet waar hij deel van uitmaakte en waar zijn baas de vieze PvdA draaikont Bos miljarden weggaf aan de banken en akkoord ging met een totaal tandeloze bankencode.

Smeerlap Boele Staal denkt bijdehand te zijn, door te stellen, dat wij internationaal op financieel gebied heel groot zijn en dat dit een zegen is voor het land. Vuile klootzak, dat moet je de mensen vertellen die door de strapatsen van de banken hun baan en/of huis zijn kwijtgeraakt. De lul heeft het gore lef te zeggen, dat de werkgelegenheid gebaat is met een toppositie van Nederland op financieel gebied. Wel eens gehoord van IJsland, grote zak, het voorbeeld wat een grote bankensector in een klein land voor elkaar kan krijgen, achterlijke beunhaas.

En natuurlijk zijn de bonussen een noodzakelijk kwaad, anders kan je namelijk niemand vinden, die de economie ten gronde wil richten

Net als Staal wilde Scheepbouwer wilde nog wel het e.e.a. kwijt over de 'o zo noodzakelijke' bonussen, dat deed hij bij Pauw&Witteman een dag later, het eerste deel van de uitzending werd alleen voor hem ingericht. Scheetknauwer, de maxi-uitvreter wil natuurlijk niet met het gepeupel aan tafel zitten, bovendien loop je dan de kans een niet afgesproken vraag voor je neus te krijgen.

Ook Wim Dik, o zo bewierookt door de pers, maar probeer eens echte grote successen van deze uitvreter te vinden (successen die zijn achterlijk hoge salaris rechtvaardigen, nog buiten de belachelijk hoge bonussen), moest zijn zegje doen, hij deed dat gistermiddag op radio1na 16.00u. Deze Dik (ke lul) legt de verantwoording voor de bankencrisis natuurlijk ook bij de klanten van de banken, ja dan maar geen hypotheek nemen als je er niets van begrijpt, koop een doos en ga op straat wonen.

Dat de banken door nieuwe producten de boel belazeren is de normaalste zaak van de wereld. 'Bankje pesten' noemt uitvreter Dik net als Staal de kritiek op de banken. In dezelfde uitzending ene mevrouw Thijssen afkomstig van ABN Amro, dus mede verantwoordelijk voor een fiks aantal wanproducten, durft de bonussen te vergelijken met de AH bonuskaart, godgloeiendegodverdomme. Niemand heeft het over de al veel te hoge salarissen, en de presentatrice de Bruin al helemaal niet, kan dat mens a.j.b. met pensioen?

Als kers op de taart gisteravond in Nieuwsuur, de groothufter Boonstra, die moet lachen om het feit dat je in Duitsland minder rente betaald voor je hypotheek, zoals o.a. de consumentenbond heeft aangekaart.
De Nederlandse banken hebben vorig jaar 10 miljard euro verdiend, voornamelijk door de hogere hypotheekrente, dus eigenlijk dubbel op van de burger (door de meer dan achterlijke hypotheekrenteaftrek).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten