Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 15 april 2011

De arrogantie van de macht

De schofterige arrogantie van met name de VVD kent sinds de laatste verkiezingen geen grenzen meer. Niet zo vreemd, als je bedenkt, dat de partij met de dikste vieze vingers in de huidige crisis, daarvoor beloond werd door de kiezer.
Gisteren schreef ik al over de achterlijke plannen die huppelkut Schippers heeft voor de prijzen van tandartsen.
Zojuist was VVD hufter van Dalen in discussie met een 2e Kamer politica van de SP. Onderwerp de bijstand, de VVD wil, dat gezinnen met een bijstandsuitkering, waarvan een thuiswonend kind werkt, wordt gekort op de uitkering. De kleine schoft van Dalen durft het in dit kader te hebben over solidariteit, een term die niet in het VVD woordenboek voorkomt. De huizenprijzen zijn op een achterlijk hoog niveau, mede door VVD 'politiek', in de grote steden is het grootste deel van echte sociale huurwoningen met hulp van de VVD gesloopt. Een inwonend kind uit een bijstandsgezin, dat daar blijft wonen, doet dat omdat er geen woning voor hem/haar te vinden is (bovendien kan dat inwonende kind van dat lage inkomen sparen voor als er wel een huis beschikbaar is; de rijke Nederlander schenkt desnoods een huis aan het kind, ingericht en wel en dat geeft nog eens een lekkere aftrekpost op de inkomstenbelasting). Om van de bijstand  te kunnen rondkomen moet je tegenwoordig bijna over bovenmenselijke eigenschappen bezitten en dat moet zo blijven van de VVD, bij de strot pakken en goed vasthouden, dat is het devies van de VVD.
De CDA nitwit Aersma Buma was vooraf in hetzelfde programma te horen, deze dorpsgek zegt dat bijstandstrekkers best in de tuinbouw kunnen werken, het sprookje, dat Nederlanders te bedonderd zijn bepaalde baantjes te doen. Grote klootzak, tuinders hebben geen behoeft aan Nederlanders, zelfs het minimumloon vinden tuinders nog te hoog en Oost Europeanen kan je tenminste nog lekker uitbuiten.
Zie ook mijn bericht van deze dag: 'ontslag voor....'.

VVD schoft Weekers, staatssecretaris van Financiën, wil al de btw op het hoge tarief hebben, dat is goed voor de mensen die het meest worden getroffen in dit land, de mensen die ruim bovenmodaal verdienen.
Er wordt rekening gehouden met de zwakkeren in deze maatschappij, liegt deze hufter. Het hoge belastingtarief voor inkomstenbelasting mag van deze 'regering' niet verhoogd worden. het wordt tijd om eens te kijken naar de verhouding waarin belasting wordt betaald. Als je 30% moet betalen van € 30.000,--  (waar velen één derde van verwonen)  is dat in verhouding veel meer dan dat je 50% betaald over €100.000,-- , maar daar lult de VVD liever niet over.

De rechtse hufter Kamp liet zich woensdag uit over de pensioenen, toen hij in Nieuwsuur sprak. De pensioengerechtigden zijn bij verlies aan pensioengelden op de beurs zelf verantwoordelijk, als het aan Kamp ligt. De pensioenen moeten wel beleggen, zo klonk het oude liedje weer (u spaart, wij verspelen!), dat is de enige manier om de pensioenen op peil te houden. Kamp durfde zelfs te beginnen over 10, 20 en 30 jaar geleden, alsof het niets had uitgemaakt voor het gespaarde vermogen, als de regels voor beleggen eind jaren 80, beginjaren 90 van de vorige eeuw niet zo ver waren verruimd (o.a. met dank aan de VVD). Meer dan 200 miljard is er verspeeld de laatste 10 jaar. Dan de VVD vriendjes en leden die via vastgoedfraude de pensioenen hebben uitgehold, ook een beleggingsvorm waar veel op is verloren. Uit de processen hoor je ach en wee van de figuren die 'niets' doorhadden, maar zich ondertussen blauw verdienden. Dezelfde graaiers 'die wij wel veel moeten betalen, anders verdwijnen ze naar het buitenland', waren ze maar gegaan en nooit teruggekomen.

Het misdadige wanbeleid van banken, verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen hebben ons een ongekende crisis gebracht, als je nu denkt dat dit wanbeleid op de verantwoordelijken wordt afgewend (logisch toch?), dan heb je het mis. De zwaksten en Nederlanders die tot modaal verdienen zijn de lul.
En dan werd deze week bekend, dat de VVD uitvreter Korthals Altes € 350.000,-- aan wachtgeld ontving.

Een opsomming waar nog genoeg aan ontbreekt, zoals het studeren, dat in de toekomst weer is weggelegd voor de 'bovenste' laag van de bevolking, terug naar de goede tijden van weleer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten