Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 21 april 2011

KPN: minder winst, ontslagen en subsidie

De KPN gaat 4 tot 5 duizend banen schrappen. Niet omdat het bedrijf op omvallen staat, maar omdat de winst lager is uitgevallen dan verwacht... Volgens het nieuwe opperhoofd Eelco Blok, is dat niet minder dan onder zijn voorganger Ad Scheetknauwer werd wegbezuinigd (van 2005 tot 2010 ± 10.000). Scheetknauwer alom geroemd, waarom is mij niet duidelijk, heeft zo'n goed beleid gevoerd voor zijn kapitale salaris, dat KPN de boot gemist heeft wat betreft de nieuwste 'trends' op telecom gebied.
In tegenstelling tot voorgaande is de winst van KPN gestegen met 32%  naar € 591 miljoen, mede als gevolg van 'fiscale maatregelen voor innovatie'. Hè, en Scheetknauwer's KPN heeft juist op dat gebied de boot gemist, desondanks kapitalen uit de belastingpot voor KPN....
Conclusie: de belastingbetaler draait op voor het giga salaris van Scheepbouwer en zijn opvolger, daarnaast wordt de belastingbetaler straks gepakt voor het banenverlies bij KPN, gvd!

1 opmerking:

  1. Het wordt tijd dat als 1e de grote jongens (zeker KPN) weer gaan beseffen dat vaste medewerkers het kapitaal van een bedrijf zijn en niet de jobhoppers! Een bedrijf moet gedragen worden door medewerkers en niet door aandeelhouders. Dit veroorzaakt momenteel de scheefgroei. Alle "persoonlijke" aandachtsplannen (Bilats, POPS, SWAPS, Vitaliteitspograms etc) zijn alleen gericht op dossiervorming en in deze tijd; om ontslag bij UWV te kunnen aanvragen en de werknemer goedkoop proberen te wippen. Dit heeft nog niemand door. VAN DE KOPPIGE !

    BeantwoordenVerwijderen