Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 22 april 2011

Paashaas Donner heeft cadeau voor grote leider PVV

Er komt geen maximum voor een gift aan een politieke partij, dat is toch weer een leuk paascadeau van CDA's gereformeerde kakzever Donner voor de grote valswitte haatprofeet Wilders, leider van een beweging. Alleen de naam van de gever moet wel bekend gemaakt worden. In het geval van bewegingen als die van Wilders, hebben grote firma's weinig of geen schroom om hun naam in geval van giften of andere bemoeienis te noemen. Kijk alleen maar naar de rol die Bayer, IG Farben en Krupp in WOII speelden (de beurs deed het voor het grootste deel van de oorlog ook nog heel behoorlijk). De rol die ITT samen met de CIA speelde in het omverwerpen van de regering Allende in het Chili van 1973. Nu hebben Bayer en BP zich alweer gelieerd aan de ultrarechtse Tea Party beweging in de VS en Shell heeft een stevige boor in de pap bij de Nigeriaanse overheid.
Je zou zelfs kunnen concluderen, dat bepaalde grote firma's zelfs blij zijn met foute regimes en dictators.
Het 'leuke' van het wetsvoorstel van de disfunctionerende en al eerder gesjeesde minister Donner is, dat het mes aan 2 kanten snijdt. Grote giften kan je namelijk in mindering brengen op de belastingaangifte. Via een omweg betaald de belastingbetaler dus wel voor de PVV (deze beweging krijgt geen subsidie omdat het geen partij is).
Overigens geldt het wetsvoorstel niet voor lokale partijen en lokale afdelingen van landelijke partijen.
Een ongelofelijk achterlijk arrogant wetsvoorstel dus, een schande dat de welgestelden en grote bedrijven hun invloed op de politiek via geld kunnen aanwenden. Politieke lobby, op wat voor manier dan ook zou verboden moeten worden, het heeft totaal niets meer met democratie te maken.

De CDA hufter Ger Koopmans, die een paar jaar geleden publiekelijk toegaf nog geen roetfilter op zijn meer dan 25 jaar oude dieselstinker te hebben gemonteerd, gaf in de Pers zijn visie. Koopmans heeft moeite met de 'sfeer' van het wetsvoorstel. Het zou de indruk wekken, dat er iets mis is met schenkingen, terwijl giften juist een positieve blijk van betrokkenheid zouden zijn. Ja klootzak, zie Bayer, BP, Shell, ITT enz. enz.

En nu kan het kabinet weer vroom naar de paaskerk, nadenkend over de 'gift' van god aan de wereld en daarna de arrogante oogkleppen weer op.

Zie ook mijn berichten van: 25 oktober 2010 'BP steunt....', 3 november 2010 'Grote bedrijven.....' en
10 januari 2011 'Bayer , insecticide.....'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten