Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 23 april 2011

Het straatje van Chemie-Pack

De eigenaar van Chemie-Pack, G. Spiering, was afgelopen donderdag te gast bij Pauw&Witteman. Hij vertelde over de brand die 5 januari van dit jaar op zijn bedrijf uitbrak. Nog eens vertelde hij hoe verschrikkelijk hij het heeft gehad en dat hij halsoverkop terug moest keren van zijn vakantie. Ook vindt hij het vreselijk dat de schuld door velen in zijn schoenen wordt geschoven, want dat is natuurlijk gelul. Spiering kan er niets aan doen, niet aan het feit dat stoffen verkeerd lagen opgeslagen en dat er niet bekend was, wat er precies lag opgeslagen. En dat er in het verleden veel zaken mis waren op zijn bedrijf? ach, als Spiering even door de studio rond zou lopen, zou hij diverse zaken aantreffen, die niet in orde zijn, aldus deze chemie-hufter. Letterlijk: "wij bestaan 60 jaar en er is wel eens iets gebeurd". Als laatste argument haalt hij het feit aan, dat hij van de overheid een vergunning heeft gekregen; alsof dat een vrijbrief is om met regels te sjoemelen. Een onderzoek naar vergunning-verlening aan dergelijke bedrijven zou wat mij betreft op zijn plaats zijn (hoeveel wordt er bijvoorbeeld onder tafel geschoven voor een vergunning?).

De vuile hondenkop Bleker, die ook aan tafel zat, dacht er nog even 'intellectueel' op in te moeten gaan. Of Spiering wel transparant genoeg is geweest en of er niet beter gecommuniceerd moet worden met de omgeving. Alsof de paardenbeffer Bleker deze 2 kwalificaties zelf in de praktijk zou brengen. De ene schoft probeert de ander de maat te nemen.

Zie ook mijn berichten van: 6 januari 2011 'Brand bij ....1', 7 januari 2011 'Brand bij ....2 en 7 januari 'Het Moerdijk .....'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten