Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 11 april 2011

Alphen a.d. Rijn 2

Gisteravond in Nieuwsuur een forensisch psychiater over de schietpartij in Alphen aan de Rijn een dag eerder. Op de vraag van de presentator of dit soort gebeurtenissen is voorbehouden aan het (rijke) westen, antwoordde de psychiater bevestigend. Je reinste gelul, in arme landen gebeuren dit soort dingen net als hier. Vorig jaar 48.000 moorden in Brazilië, waaronder veel meervoudige moorden. Ook Mexico en de Filipijnen doen stevig mee. het probleem is, dat de media hier nauwelijks melding maken van dit soort schietpartijen in die landen. Verder veel gelul over hoe je zo'n persoon zou kunnen herkennen.
Wapenbezit verbieden is geen optie als je al de 'deskundigen' moet geloven. Zoals ik gisteren al meldde, het is ongelofelijk dat je als mens met al de bijkomende emoties, die over kunnen gaan in een psychische ziekte, in hun huis en dus ook onderweg, kunnen beschikken over wapens.

Ondertussen weigeren opeenvolgende regeringen, onder druk van de wapenlobby, iets te doen aan het persoonlijk wapenbezit. Nog geen 2 jaar geleden, schoot een man met een wapenvergunning in Monster zijn schoonouders dood, zijn ex-vrouw en kinderen ontsprongen 'de dans' doordat zij niet thuis waren. Samen met dat van Alphen a.d. Rijn zijn dat 2 gevallen, maar er zijn er nog veel meer.

Ondertussen doet men zijn best, te bewijzen dat de politie niet op tijd had kunnen komen. De man zou in enkele minuten honderden keren hebben geschoten en diverse malen zijn wapens heeft herladen.
De wapenlobby heeft alweer een grote bek over de kritiek van velen, die het wapenbezit ter discussie stellen.
Het gaat als met ridder Kroon, wit van de cocaïne heeft hijzelf nooit gebruikt.

Naast dit alles zal er eindelijk eens wat aan deze waanzinnige prestatiemaatschappij moeten gebeuren. Een maatschappij, waar de huizen zo duur zijn geworden, dat als er ook maar iets gebeurd, je tot aan de oren in de stront zit. Een maatschappij waar egoïsme voorop staat en de menselijke maat totaal verdwenen is. Een maatschappij waar een kleine elite de boel kan verstieren, door gokken op de beurs en waar de gewone mens opdraait voor de veroorzaakte ellende.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten