Pagina's

maandag 19 september 2011

De VVD over de miljoenennota

De sjoemelende bouwburgemeester van de VVD Jorritsma, luidde vorige week de noodklok. Wat is er aan de hand? Is ze eindelijk door de mand gevallen met de verkeerde lijntjes vanuit de politiek naar het bedrijfsleven? Is haar huis weggespoeld door de illegale aanleg van het e.e.a.? Nee, nee, nee! De werknemers die door de crisis, die met name door vrienden en/of VVD partijleden is veroorzaakt, werkloos werden, kunnen als ze geluk hebben, nu aanspraak maken op bijstand. Het vorige en huidige kutkabinet hebben de bijstand gedecentraliseerd en aan de gemeenten toebedeeld, zonder extra geld, door de grote aanwas van aanvragen komen de gemeenten nu in de knel. Uiteraard is zij niet van plan haar partij daar op aan te spreken, maar het kabinet in zijn geheel (de trut is voorzitter van de VNG).
De ja knikkende VVD huppellul, wethouder Dekker van Den Haag (wiens 'hippe kop' per dag dikker wordt), heeft een dubbel gevoel bij de miljoenennota, hij ziet de problemen, die Jorritsma aanvoert, maar blijft hameren op decentralisatie, die in de huidige miljoenennota een nog grotere uitwerking krijgt. De klootzak durft te stellen, dat hij streng is bij de toelating tot de bijstand, alsof dat een makkie was, en vrolijk liegt hij, dat als je een bijstandsaanvrager zegt, dat deze straten moet vegen, de aanvrager het voor gezien houdt. Dat zal een paar keer gebeurd zijn, echter 99% van de aanvragers, veelal Henken en Ingrids, hebben geen keus. Wel raakt hij daar een punt van belang: als je mensen maar genoeg afknijpt, zullen dezen naar 'creatieve' manieren gaan zoeken om hun inkomen op peil te houden. Het laat zich raden, dat veel van deze creatieve manieren ten koste van de veiligheid zullen gaan.
Zojuist was de VVD oranje tent Terpstra (die godbetert een tv programma maakt, over verspilling van geld gesproken) te horen op radio1, de tent zei over de miljoenennota: "iedereen moet de tering naar de nering zetten", een lekker VVD standpunt voor mensen die een flinke nering hebben.
Ondertussen flikkert het door de fascist Wilders geregisseerde VVD/CDA kabinet, belastinggeld met miljarden tegelijk in een bodemloze put, godgloeiendegodverdomme!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten