Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 1 augustus 2012

Asbest, de leugens over de gevaren

Naar nu blijkt, zal er de komende jaren een 'vloedgolf' aan asbestgevallen aan het licht komen, door renovaties in de woningbouw. Dit zei een hoogleraar, na het asbest schandaal in het Utrechtse Kanaleneiland. Niets nieuws, de diverse overheden, bouwmaffia en woningbouwcorporaties, zijn daar al jaren van op de hoogte. Pas in 1993 werd er een verbod op het gebruik van deze zwaar kankerverwekkende stof uitgevaardigd door de overheid, terwijl diezelfde overheid begin 60er jaren van de vorige eeuw, al op de hoogte was van het gevaar van asbest. De bouwmaffia heeft en had een sterke lobby, die een verbod lang heeft kunnen tegen houden.
Hoofdverantwoordelijke politieke partijen: het CDA, de VVD, de PvdA en D66, deze partijen hebben korte lijntjes met de bouwmaffia.
Denkt u daar nog eens over na, als u op 12 september in het stemhok staat!

Eens te meer is door deze zaak duidelijk geworden, dat politiek en lobby met de grootste spoed gescheiden moeten worden, toegang van lobbyisten tot de politiek moet in z'n geheel verboden worden.

Let wel: asbest is niet een op zich staand geval van spelen met de volksgezondheid, er zijn er vele, waar voornoemde partijen over het algemeen veel meer belang hechten aan economische belangen, dan aan de volksgezondheid van de burger, die deze partijen als eerste zouden moeten dienen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten