Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 6 augustus 2012

EU niet (meer) in belang Nederlandse democratie

Het onzelfstandig VVD ventje, de lachende, disfunctionerende (demissionaire) premier Rutte, stelt in aanloop van de verkiezingen, de boel op scherp in de EU. De misselijkmakende VVD lachzak heeft eindelijk door, dat de Nederlanders het voor een groot deel volkomen zat zijn, om belazerd te worden met fundamentloze geruststellingen. Terwijl Rutte en het foutgestrikte CDA varken, de Jager, de verdergaande afbraak van de Nederlandse soevereiniteit bagatelliseren, maar deze wel beetje bij beetje uit handen geven. Op de laatste EU top heeft Rutte de compromistekst over het bankentoezicht* letter na letter uitgespeld (logisch, want de domme lul zal er weinig van begrepen hebben), tot grote woede van de andere aanwezigen.

De EU collega's zijn de Nederlandse haat tegen de EU  intussen meer dan zat en spreken zelfs al van 'Nedergif'. De 'collega's' dreigen dat Nederland door deze houding macht en invloed (welke??) zal verliezen en als er geen vrienden over zijn van Nederland, zal dit gevolgen hebben voor het aantal benoemingen van Nederlanders op EU posities, ha! ha! ha! ha!, dat is EU democratie! Dus als we blindelings alles tekenen en hosanna roepen als het om de EU gaat, raken we onze soevereiniteit en dus 'macht en invloed' kwijt, waar dan wel een benoeming tegenover staat, maar als we niet tekenen en blijven zeuren raken we dezelfde 'macht en invloed' kwijt! De verschillen zitten 'm in de houding van andere EU landen t.o.v. Nederland, in het eerste geval kan men glimlachend de Nederlanders bejegenen en de belastingpot plunderen (plus een NL baantje hier en daar), in het tweede kan men de Nederlanders afzeiken, maar geen blindelingse greep in onze belastingpot doen (en Nederland niet dwingen maatregelen te nemen, die tegen ons eigen begrip van democratie en staatsvoering ingaan).

Wordt het niet hoogtijd uit dit volkomen mislukte euro project te stappen, een project dat bovendien werd uitgedacht met de opzet, om de soevereiniteit van de aangesloten landen, zeker op financieel gebied, ten grave te dragen.....

Er wordt altijd gezegd, dat uit de euro stappen, ons te veel zou kosten, voorlopig lopen de kosten om de euro op de been te houden, met miljarden per week op. Daarnaast nogmaals: waarom de euro niet devalueren? Goed voor de schuldenlanden en de EU export, slecht voor de aandeelhouders en de financiële wereld in het algemeen, maar wie heeft de huidige crisis veroorzaakt?

*Goed hè, als het om ondernemingen als banken gaat, wordt Rutte ineens zenuwachtig....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten