Pagina's

dinsdag 6 november 2012

Griekse zieken sterven door gebrek aan medicijnen

U hoort het goed, niet in een ontwikkelingsland ver weg, maar in Griekenland,  waar u waarschijnlijk al eens met vakantie bent geweest, sterven mensen, die geen medicijnen kunnen krijgen, vanwege de financiële malaise.

Griekse ontslagen werknemers krijgen bijzonder kort een werkloosheidsuitkering, waarna er geen bijstand is, en ze automatisch uit de ziektekostenverzekering worden gedonderd. Medicijnverstrekking was al een probleem de laatste paar jaar, maar met 1,2 miljoen werklozen voltrekt zich langzaam maar zeker een ramp. Voor echte spoedhulp kan  men nog naar een ziekenhuis, maar na het vertrek staat de patiënt zonder medicijnen op straat en geen geld? Geen medicijnen! overigens hebben zelfs apotheken nog moeite om aan medicijnen te komen, daar zij van de verzekeringsmaatschappijen al vaak geen vergoeding meer krijgen, zelfs niet voor nog 'verzekerde' burgers. Er zijn diverse gevallen bekend, dat kankerpatiënten geen medicijnen kunnen krijgen en vroegtijdig overlijden of zelfs overlijden, zonder dat dit nodig is.....
Eén farmaceut levert zelfs niet meer aan Griekenland, maar dat is dan ook schoftentuig van de hoogste plank.

Zie daar de heilzame werking van het moderne aandelen-krediet-kapitalisme. Weet u nog, alle dappere woorden die, ook 'christenen' als de Jager, durfden te uiten, over die luie, starre Grieken?
We moeten ons collectief, als Europeanen schamen, dat dit anno 2012 mogelijk is!
En de banken? ach die modderen vrolijk door met hun bonussen en veel te hoge salarissen, sterker nog, hooggeplaatste vertegenwoordigers van die sector, durven er op te hameren, dat er hervormd moet worden op de arbeidsmarkt, de huurmarkt en dat de pensioenfondsen hun 'slechte' hypotheken moeten overnemen.... Zoals bleek zijn een aantal banken ook nog eens bezig met gelegaliseerde belastingontduiking!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten