Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 27 november 2012

Felix Meurders spreekbuis Rutte 2, of hoe de VARA een wanbeleid verdedigt

Eerst Pauw&Witteman en Vroege Vogels, nu Felix Meurders in zijn VARA programma op Radio1 (van 11.00-12.00u.), die propaganda bedrijft voor het kabinet Rutte 2 en dan met name voor de kwalijke rol van de PvdA in dat kabinet. Onderwerp: innovatie, nou eigenlijk technische beroepen, de gasten: een vertegenwoordiger van de havenondernemers, een strateeg van TNO en een secretaris innovatie van het MKB en VNO-NCW. Wat betreft de innovatie, stellen de heren, dat er vooral moet worden vastgehouden aan het 'topsectorenbeleid', dus meer hard plastic vingerhoedjes om zaligmakende yoghurts en andere troep in te verpakken.

Maar zoals gezegd het gesprek handelde met name over de technische beroepen en het grote tekort aan nieuwe aanwas in die beroepen. Mooie voorstellen, tot en met werkkampen voor schooljeugd in de havens aan toe, maar natuurlijk met een dikke vinger van de overheid in het geheel, dus subsidies en ander door de overheid gevoerd en betaalt beleid.
Het tuig heeft zelf gezorgd, dat technische beroepen zo ongeveer het minst populair zijn in het voortgezet onderwijs, door het afknijpen van de werknemers met zo'n opleiding (veel te lage lonen) en het onevenredig spekken van kantoorbanen. Nu mag met name de overheid de ellende oplossen, het lijkt godsamme de bankencrisis wel, eerst de banken helpen door ze op de been te houden met belastinggeld, vervolgens het opkopen van oninbare schulden aan die banken, schulden van Zuid-Europese landen, waardoor nu alleen de EU die landen nog kan redden, met nog veel meer bakken aan belastinggeld.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten