Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 21 november 2012

OZB leugens en verhuurdersbelasting

Nu de koophuizenmarkt op z'n reet ligt, is er weer flinke ophef over de OZB, de belasting op onroerendgoed. Hans André de la Porte van de Vereniging Eigen Huis wil een ander systeem van belasten, een systeem waarin de huurders ook moeten betalen, daar zij nu niet betalen, aldus deze grootgraaier. Een dikke vette leugen, de huurders betalen in hun huur wel degelijk de belasting, die de verhuurders van hun huis wordt opgelegd. Andreé de la Porte zou dat moeten weten, de woningbouwcorporaties, zijn allang geen instellingen meer, die de armlastige huurders douceurtjes toestopt, elke minuut werk, uitgevoerd door de corporaties, wordt doorberekend aan de huurder, laat staan de vette bedragen, die de corporaties voor de OZB moeten ophoesten. Daarnaast vertelt A. de la Porte niet in zijn zielige verhaal, dat de woningbouwcorporaties onder Balkenende, met de hulp van de PvdA (o.a. Vogelaar) een gigantisch bedrag moesten ophoesten voor allerlei zaken, die niet direct met een dak boven het hoofd te maken hebben. Ooit gehoord van privé huizenbezitters, die direct, verplicht moeten meebetalen aan het leefbaar maken van wijken? Daar komt als klap op de vuurpijl, nu nog een extra verhuurdersbelasting voor de corporaties bovenop, dat moet een paar miljard opleveren.

A. de la Porte gaat nog een stap verder, hij vindt dat huurders veel te weinig betalen voor hun huis. De enorme klootzak bedoelt, dat de huurprijs nog niet op het belachelijk hoge niveau van de koophuizenprijs staat. De huizenbubbel zakt langzaam in elkaar, de huizenprijs, die voor een groot deel uit gebakken lucht bestaat, raakt langzaam maar zeker, die gebakken lucht factor kwijt (al zijn 'we' er nog lang niet), maar uit alle macht, proberen de politiek, inclusief de PvdA en de bouwmaffia (plus de hypotheekverstrekkers), de huurprijzen op dit achterlijk hoge niveau te tillen. Goede, goedkope sociale huurwoningen zijn gesloopt, waar dure huur en koophuizen voor terug werden gebouwd. De overgebleven oude en nieuwe huurwoningvoorraad krijgt jaar na jaar hele procenten huurverhoging voor de kiezen (zet dat eens af tegen het inleveren van een half procent hypotheekrenteaftrek), als een 'oude' huurder vertrekt wordt de prijs verhoogd met dubbele cijfers in procenten.

Zolang de kopers hun huis voor het dubbele konden verkopen, was er niet veel aan de hand, nu eindelijk de 'echte prijs' in zicht komt, mogen de huurders bloeden. Vergeet daarbij niet, dat die echte prijs nog veel te hoog is, dit door malversaties van de bouwmaffia. Deze georganiseerde misdaadbende kreeg wat taakstraffen en een paar miljoen boete, voor het stelen van honderden miljarden, zoals bleek na het onderzoek naar de bouwfraude. Lullig genoeg kan het tuig van de bouwmaffia, met steun van politici van het CDA. de VVD, PvdA, D66 en GroenLinks, rustig doorgaan met frauderen, zoals telkens weer blijkt.

André de la Porte zou zich beter over die zaken druk maken en zoeken naar schadeloosstelling van kopers*, die het schip ingaan, i.p.v. de huurders aan te wijzen als melkkoe. Te schofterig voor woorden!

*Door bijvoorbeeld de bouwmaffia en de banken, die zich scheel verdienden aan de huizenbubbel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten