Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 12 november 2012

Attje Kuiken, vliegreis steeds gevaarlijker, of de heilzame werking van minder inspecties

Fred Bruggeman van Aircraft Engineers International, zei afgelopen vrijdag bij BNR, dat de luchtvaartautoriteit stokdoof is, al jaren wordt er gewezen op de gevaren van zelfregulering in de luchtvaart, dit is het overlaten van taken die luchtvaartautoriteiten (inspectie organen van de diverse overheden) horen uit te voeren, aan de luchtvaartmaatschappijen zelf. Luchtvaartmaatschappijen zijn geen liefdadigheidsinstellingen, winst is het oogmerk, dat hen drijft, dus minder controles en doorvliegen met 'kleine' gebreken, is in het belang van deze maatschappijen,  ook het niet noteren van deze gebreken aan een toestel, is dus makkelijk 'vergeten'. Dat laatste is bijvoorbeeld gebeurd bij het toestel van Turkish Airlines, dat nabij Schiphol verongelukte, gebreken die door de 'boordcomputer' werden gemeld, werden niet opgeschreven en dus ook niet verholpen, zo bleek na onderzoek.

De ongelofelijke PvdA nitwit Attje Kuiken, die graag de aandacht van de media op zich vestigt, wil van staatssecretaris Manshold van Infrastructuur weten hoe e.e.a. er voor staat. 
Hé Kuiken, hier heb je alvast een antwoord: jouw partij, de PvdA, is mede verantwoordelijk voor het uitkleden van inspectiediensten en de bevoegdheden van die diensten. Dat heeft voor levensgevaarlijke situaties geleid en/of zelfs tot doden, zoals de ramp bij Chemie-Pack, de vuurwerkramp in Enschede, of de brand in het Volendamse Hemeltje. Het wachten is op de volgende grootschalige ramp, bijvoorbeeld door het vervoer  van gevaarlijke stoffen per spoor en zoals nu weer eens blijkt met het volgende vliegtuig, dat eigenlijk niet zou mogen vliegen en daarom verongelukt. 

Kuiken, zoals gezegd, jouw partij is daar mede verantwoordelijk voor, onder het mom van die vermaledijde regeldruk en 'vrijheid blijheid' voor ondernemers, loopt de echte veiligheid van burgers groot gevaar (hoor jij dat ook Opstelten, murmelende wanprestatie!)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten