Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 12 november 2012

Monsanto, het kankergezwel woekert voort

Genetisch gemanipuleerde gewassen zorgen voor meer en meer ellende bij boeren wereldwijd. In India heeft de contractering van boeren door Monsanto gezorgd voor een gigantisch aantal suïcides, daar de boeren i.p.v. een grotere oogst, juist minder konden oogsten met de zaden van Monsanto. Deze boeren hadden na zo'n slechte oogst, niet de mogelijkheid over te stappen op de oude vertrouwde manier van landbouw beoefening: zaaien, bewerken en oogsten, waarbij een deel van de oogst werd gebuikt voor zaadvermeerdering. De grond is immers vervuild ( letterlijk en figuurlijk) met Monsanto zaden, dus als er de volgende oogst planten uit Monsanto zaden worden gevonden, krijgen die boeren een fikse boete, die zij niet konden of kunnen betalen (zaadvermeerdering van Monsanto zaden is in de contracten met dit monstrum en in het patent van dit monstrum verboden).
Een boer uit Canada won een proces tegen Monsanto, die 'haar' gewassen, door natuurlijke verspreiding, op het land van deze boer vond en hem daarop aanklaagde. De overwinning was een pyrrusoverwinning, daar de boer kapot ging aan de proceskosten.

In Australie is momenteel iets dergelijks aan de hand: een organisch biologische boer uit Perth, teelt canola, zijn oogst bestond uit 70% genetisch gemanipuleerde canola, dat door natuurlijke verspreiding van het land van zijn buurman, op zijn eigen land belandde. Monsanto heeft nu natuurlijk geen zin om een proces te voeren, daar de boer, zijn product niet op de organisch biologische markt kan verkopen en dus met een gigantische strop zit. Deze boer, Steve Marsh krijgt gelukkig hulp van een maatschappelijk verantwoord advocatenkantoor, dat hem helpt Monsanto voor de rechter te slepen, helaas gaat deze gang eerst langs zijn buurman, maar zo zijn de gunstige regels, die Monsanto bij haar patenten verkreeg. Zo is in Canada het patent van Monsanto, na de pyrrusoverwinning van de bewuste boer, niet aangepast......

De hoogste tijd voor een totaalverbod op genetisch gemanipuleerde gewassen!!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten