Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 15 november 2012

Muzikaal recept tegen zinloze jacht, en voor meer hygiëne in ziekenhuizen

Het recept van blogdokter P. Pisser, om u door de dagelijkse beslommeringen te slepen.

Vandaag is het eerste ingrediënt van het recept The Popular Front met 'A Heartbeat of Laughing', schitterende muziek, met een bijzondere zanger! Frank Zappa met 'Chunga's Revenge, vormt het tweede ingrediënt met één van de meesterlijke albums van deze overleden gitaargod, componist en schrijver van humoristische, bizarre teksten. Ook dit album staat als een huis, na al die jaren! ('Frank is not dead, he just smells funny'). Met dank aan en groet voor Johan van der Wielen. Devo vormt het 3e ingrediënt met 'New Traditionalists', jezus wat mooi en wat een energie! Sarcastisch, kritisch, af en toe dadaïstisch, maar bovenal prachtig en virtuoos. Luister naar de geweldige cover van 'Working in a Coal Mine', (van Lee Dorsey), Devo is wel de band bij uitstek, die een cover zo apart en bijzonder kan neerzetten, zoals zij eerder deden met 'Satisfaction' van The Rolling Stones. Na dit album zou het 1ste of 2e album van Split Enz mooi aansluiten, maar dat voor een andere keer, nu Snakefinger (Philip Charles Withman) met 'A Collection' (of songs written and produced by The Residents). Een geweldig album van deze veel te vroeg overleden meester-guitarist. Zijn begrafenis werd destijds een rel, daar The Residents e.e.a. regelden met een feest in een stadion. Nogmaals, geniet van deze inventieve muziek! Het nummer 'Jesus was a Leprachaun' speciaal voor de katholieke stoephoer Orbán-de Haas.
Hoofdgerecht vandaag: Funki Purcini met 'Hed Phone Sex' de 2e cd, laat je meevoeren op de vreemde, lekkere klanken op een bed van aparte drum and bass, in 1 woord skitterend!
Hekkensluiter vandaag: het compilatie album van Sphere records; 'Voltage' met de groepen: Seternum, Distortian Orchestra, Domestic, Sensphere, SCT, Menis & Nukleus en Dark Echo, lekkere muziek om straks lekker opgeruimd bij te kunnen slapen!

Zoals gewoonlijk: voor het beste resultaat, de albums geheel afspelen, op ABN!

Veel plezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten