Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 13 november 2012

Gevaar voor het denkvermogen: binnen- en buitenmilieu

Gisteren was Bas Knol, van TNO Luchtkwaliteit Delft, op de radio. De man vertelde over het binnenmilieu in kantoren en scholen, dit milieu laat op veel plaatsen zwaar te wensen over. Dit komt door gebrekkige ventilatiesystemen, die zorgen voor een ophoping van CO2 in die gebouwen, dat heeft tot gevolg, dat het denkvermogen wordt aangetast, zo betogen wetenschappers uit de VS.

Zet dit eens af tegen de luchtvervuiling in achterstandwijken, zoals de Schilderswijk in Den Haag, waar een 4 'baans-stads-snelweg' doorheen loopt, of Overschie in Rotterdam, waar een 80 kilometerzone van de snelweg dwars doorheen loopt, die nu een 100 kilometerzone is, of wordt.

Deze mensen krijgen dus niet alleen te maken met vroegtijdige sterfte door luchtvervuiling van buiten, maar deze vervuiling tast dus ook nog eens het denkvermogen aan. Moet je nagaan wat dit voor de kinderen in die wijken betekend, het aantal luchtwegklachten bij kinderen is in die wijken al schrikbarend hoog, nu blijkt dus, dat zij ook nog eens een extra leerachterstand oplopen, want dat kan je 1 op 1 concluderen.........

Geen opmerkingen:

Een reactie posten