Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zondag 25 november 2012

Geert Mak, lezen zonder Mak

Bent u een fan van het werk dat Geert Mak* u voorzet? Dan bent u ook een fan van streekromans en als lezer van deze romans, weet u, dat deze verhalen meestal niets of bijzonder weinig met de werkelijkheid te maken hebben. Dat geldt wel in het bijzonder voor het boek van Geert Mak 'Reizen zonder John', dat volstaat met aannames van Mak, die zichzelf na één reis in de VS als 'Amerika' deskundige durft te afficheren. Je wordt intussen schijtziek van alle radioreclames van Mak, waarin hij zijn boek propageert en duidelijk wordt verwezen naar de VS als 'The Land of Hope and Glory', een valse uitspraak, die vooral door de welgestelden in de VS wordt gekoesterd en uitgedragen.

Welnu Mak, hier een 'paar' opmerkingen over dat land van 'Hope and Glory':


 • Een land dat is gestolen van de oorspronkelijke bevolking, waar dezen voor werden beloond met een op hen uitgevoerde genocide.
 • De VS is een land met een intussen flink gemankeerd (of is het gemakkeerd?) politiek systeem, waar geld zo ongeveer de belangrijkste drijfveer tot succes is. Twee partijen, die via een lawine aan reclamespotjes de burger zand in de ogen strooien en waarvan één partij het stemmen het liefst overlaat aan de bovenlaag. Kortom een land waar je, als je tenminste een fatsoenlijke opleiding hebt gehad en de voornoemde reclame lulpraatjes kan doorzien, mag kiezen uit de minste van 2 kwaden
 • Een land dat in de korte tijd van het bestaan meer illegale oorlogen begon, dan ooit eerder gezien in de geschiedenis.
 • Een land waar je beter schuld kan bekennen in een rechtszaak, zelfs al ben je onschuldig, daar je anders de kans loopt een gigantische straf opgelegd te krijgen.
 • Een land waar het gevangeniswezen een commerciële, economische factor is geworden, die constant gevoed moet worden met nieuwe gevangenen en die op grote schaal gerecruteerd worden in de grote, gekleurde onderlaag.
 • Een land dat een oorlog voert en voerde tegen 'drugs' (al zegt de overheid, dat men is gestopt met deze oorlog, waar men in Zuid-Amerika toch 'iets' anders over denkt), een zinloze oorlog, die bovendien door diezelfde overheid gevoed wordt met het doorlaten van grote stromen cocaïne. Waar het oppakken van dealers en chrystal meth gebruikers de gevangenissen voeden (cocaïne gebruikers worden bijvoorbeeld veel minder zwaar vervolgd, dat zijn dan ook meestal welgestelde blanken, of hun kinderen) Crystal meth gebruikers zijn vooral in de onderlaag van de bevolking te vinden, zie ook vorig punt.
 • Een land waar chemische bedrijven en oliemaatschappijen in woon- en natuurgebieden, bijna ongestraft hun gang kunnen gaan. Als het echt uit de hand loopt, zoals in de Golf van Mexico met BP, wordt er ofwel jarenlang geprocedeerd, en/of men schikt.
 • Een land waar de bewoners, na te zijn uitgenomen door banken en andere hypotheekverstrekkers, het recht hebben hun huis bij grote schulden te verruilen voor tentenkampen.
 • Een land waar in de meeste staten, de grootste idioten en psychopaten het recht hebben, privé wapens te bezitten.
 • Een land, waar men zelfs op openbare scholen (in een aantal staten) verplicht is 'ongekleurd' religieuze scheppingswanen te onderwijzen. 
 • Een land waar de kinderen op school dagelijks worden gehersenspoeld met de  'Hope and Glory mythe', samen met het kweken van een achterlijk nationalisme, waarin wordt geleerd, dat kritiek op de VS hebben, onpatriottisch is.
 • Een land waar studeren allang weer een privilege van de welgestelden is, of je moet extreem goed kunnen leren, en het geluk hebben, dat dit ook nog eens onder de aandacht van beursverstrekkers wordt gebracht, of je moet uitmuntend in een populaire sport zijn.
 • Een land waar de gewone werknemer zo weinig verdient, dat zij/hij minstens 2 banen moet hebben, om nog enigszins rond te kunnen komen.
 • Een land waar de rijken zo rijk zijn, dat zij nog amper belasting betalen. 
 • Een land waar de minderheden bij elkaar worden weggestopt, ook zo'n mythe, die 'meltingpot', er zijn wijken in de grote steden, waar totaal geen Engels wordt gesproken (wijken die groter kunnen zijn in inwoner aantal, dan Amsterdam).
Tot slot: het land bij uitstek, waar de leugen tot waarheid is verheven (daar zijn wij in Nederland trouwens ook al dichtbij aangeland).

Meer weten over de onzin in dit boek van Mak? Zie de volgende link naar het blog van Stan van Houcke, hij fileert dit boek zorgvuldig met alle feiten en voetnoten, ik geef u de link naar zijn eerste bericht in de reeks, intussen is hij bij 'deel 40' in deze serie, 'Deskundigen', beland: http://stanvanhoucke.blogspot.nl/2012/10/deskundigen.html , aan de rechterkant van de pagina op dat blog, kan u de rest van de serie vinden en daar op 'klikken' (een manier van klikken die wel door de beugel kan).

Het boek van Mak kopen? Alleen als u belazerd wilt worden, dus het grootste deel van de PvdA stemmers, een flink deel van de VVD stemmers en natuurlijk PVV stemmers.


*De lul is zo megalomaan, dat hij een website heeft, waar zijn eigen biografie op te vinden is, ha! ha! ha! ha! ha!

Draai hier maar het nummer 'Hope and Glory' van Faithless bij, op ABN graag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten