Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 22 november 2012

Raarrrrrrr, een flitspaal is meer waard dan een mensenhand

Vreemd eigenlijk, net werd in het Radio1 nieuws gemeld, dat de 2 mannen, die vorig jaar een flitspaal wilden opblazen met een 'vuurwerkbom', zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen, tot dus ver niet veel vreemds. Maarrrrrrrr, een lid van de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) verloor bij het demonteren van de 'bom' een hand......
Is tegenwoordig het redden van een flitspaal een hand waard?
Ongelofelijk!

2 opmerkingen:

 1. Flitspalen zijn broodnodig om het aantal snelheidsovertredingen terug te dringen. Al denken de meesten dat ze er staan om de staatskas te spijzen...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste 'Snelheidsovertredingen',

  dank voor uw reactie en geheel met u eens. Het is al even terug dat ik dit bericht plaatste, maar als ik me niet vergis, ging het hier om een 'rood-licht flitspaal.

  Lullig genoeg mag er zelfs gewaarschuwd worden voor flitspalen tegen te hard rijden, of andere manieren van betrappen op snelheidsovertredingen (op BNR door Flitsmeister). De hoogste tijd om hier middels wetgeving een eind aan te maken!

  Wellicht wordt het tijd om heel Nederland om te toveren tot trajectcontrole, al gaat dit zwaar in tegen het recht op privacy. Zoals u wellicht weet, vindt ik dat dit recht op privacy al zo ongeveer uitgekleed is en dat elke verdere aantasting uit den boze is. Wat dat betreft zou een 'tachograaf' in iedere auto uitkomst bieden (kan vrij eenvoudig met de huidige technologie), zodat men bij overtreding van de maximumsnelheid kan nazien, of iemand deze overtreding vaak begaat.

  Met vriendelijke groet.

  .

  BeantwoordenVerwijderen