Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zondag 11 november 2012

Horeca prijzen

Afgelopen week in Goedemorgen NL, elke dag aandacht voor de malaise in de horeca, niet alleen de malaise maar ook succesverhalen (al delfden de laatsten het onderspit). Veel geblaat over oorzaken en natuurlijk heeft het belachelijke algemene rookverbod de horeca geen goed gedaan (waarom mag je buiten wel vergast worden, maar in een café, desnoods met opschrift, dat roken is toegestaan, niet?).
Wat echter veel belangrijker is dan deze zaak en de huidige crisis, zijn de prijzen die men in de horeca rekent, als je € 3,50 voor een 'ordinair' biertje normaal vindt, moet je als horecaondernemer niet vreemd opkijken, dat de zaak op z'n bek gaat. Voor de invoering van de euro was datzelfde biertje al belachelijk duur, als er fl. 3,50 voor gerekend werd, de huidige € 3,50 is dan zelfs meer dan een verdubbeling in amper 10 jaar tijd en ik weet niet hoe het met u zit, maar mijn inkomen is bepaald niet verdubbeld.

Voor de jeugd uit achterstandwijken is de horeca al jaren niet meer te betalen, vandaar dat ze drinken op hangplekken en daar 'overlast' veroorzaken. Het sociaal cultureel werk is zo ongeveer wegbezuinigd, als jongeren van rond de 17 nog welkom zijn in buurthuizen e.d., is dat voor een paar uur aan het begin van de avond...... Dit terzijde, maar belangrijk genoeg om nog eens te vermelden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten