Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 26 november 2012

Muzikaal recept tegen hypocrisie, lintjes en oranje gevoelens bij foute banken

Hier weer een recept van blogdokter P. Pisser, om u later vandaag, of morgen met opgeruimde hersenen te kunnen laten slapen.

Vandaag start de dokter met het album 'Black Celebration' van Depeche Mode, bepaald niet het sterkste album van DM (al had de band, voor de invoering van de euro, al aardig wat Deutsche Marken verzameld). Misschien is die toevoeging wel de oorzaak van dit product, al zitten er een paar juweeltjes tussen de slechtere nummers. Dezelfde kwalificaties gelden voor The Damned met het album 'Phantasmagoria', jammer dat de band zo vasthield aan de traditionele opbouw van nummers. De punkmannen hadden zich aardig opgewerkt tot goede muzikanten, maar dit product, zal uw Azijnpisser nooit weer draaien, zelfs als tijdsdocument minderwaardig. Dan maar een goed product uit de 80er jaren, die zijn er meer dan voldoende: Ultravox met 'Rage In Eden - Köln 1981'. Dit geweldige album staat nog als een huis, geproduceerd door Conny Plank, die helaas ook veel te vroeg overleed. Plank had een heel eigen geluid, destijds kon dr. Pisser na 30 seconden horen, wie de productie had gedaan; van Plank later meer, ook een dubbel album met Eno en anderen). Het vreemde van dit album is, dat Ultravox ook een traditionele opbouw van nummers had, maar zij deden dat op een originele niet zo truttige manier, als The Damned. Nogmaals, heel mooi! Nu we toch in de 80er jaren zijn, tijd voor Fad Gadget, de band van de geniale componist/tekstschrijver Frank Tovey. Het album: 'Gag', zoals gewoonlijk een prachtige mix van elektronische en elektrisch versterkte instrumenten in psychedelische rock, uiterst kritische, maar ook zwart-humoristische teksten. kortom fantastisch! Over psychedelisch gesproken: Zion Train met 'Original Sounds Of The Zion', prachtige reggae, overgoten met een psychedelische dub saus, heerlijk! Let niet op de religieuze teksten, al is het wel irritant, maar de muziek blijft zo mooi, dat hje daar snel de oren voor sluit.
Hoofdgerecht: het spijt me niet te moeten zeggen, dat dit weer David Byrne & St. Vincent met 'Love This Giant', jezus wat mooi en uiterst geneeskrachtig!
Als 1ste hekkensluiter en om een paar heren van Depeche Mode een kleine revanche te geven: VCMG met 'Ssss', volvette elektronica op zoepertoeren, potverdepieleplattekes, wat is dit mohohohoooi!
Zusters en broeders als 2e hekkensluiter kondig ik met gepast eerbetoon (geen lintjes!), het genie Björk aan met het album 'Biophilia', genieten maar!

Voor het beste resultaat: alles geheel afspelen op ABN!

Veel plezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten