Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 23 november 2012

Deurwaarders willen naam 'opleuken'

De deurwaarders van Nederland, pleiten ervoor, dat een wet uit de 19e eeuw wordt aangepast. In die wet staat, dat beslaglegging op particuliere eigendommen, vanwege schuld, niet op een bed, tafel en stoelen en voedsel voor één maand mogen worden uitgevoerd. Daar willen de deurwaarders, die zeggen met de tijd mee te willen gaan, huisdieren (?!?), speelgoed en een simpele tv aan toe voegen. Dure tv's blijven doel van inbeslagname. Het tuig weet dondersgoed, dat de bij beslag ingenomen bezittingen, bij veiling, 3 keer niets opleveren, dat blijkt ook al door de lijsten met prijzen, die zij zelf hanteren. Er wordt bijvoorbeeld voor € 10.000,-- in beslag genomen, als men daar € 500,-- voor krijgt in geld, is men spekkoper.... Gevolg: mensen waar beslag wordt gelegd, zitten al tot ver boven hun oren in de schuld, door de inbeslagname worden deze mensen veroordeeld, tot jarenlang in achterstand leven, met alle gevolgen van dien, zoals die voor de kinderen.

Buiten deze deurwaarders, zouden ook de lokale overheden eens flink aan de 2e Kamer-bel moeten gaan hangen. Mensen verliezen niet alleen roerende goederen, maar worden daarnaast meestal hun huis uitgezet, aangezien je mensen niet op straat kan zetten, moeten ze geherhuisvest worden, op kosten van de belastingbetaler, in eerste instantie in noodopvang, waarna men naarstig een passende woning moet zoeken voor deze burgers, alleen dat kost al overbodig veel belastinggeld. Bovendien hanteren gemeenten (gelukkig) andere lijsten dan die uit de 19e eeuw, dus worden deze mensen ook aan andere zaken geholpen, dan alleen een bed, tafel, stoelen en voedsel, de kosten voor die zaken, zijn heel wat hoger dan de € 500,-- die de deurwaarder voor de inbeslaggenomen spullen krijgt. Maar ook hier, die spullen worden wel door de belastingbetaler opgehoest.

Kortom de hele schuldhulpverlening en wetgeving zou eindelijk eens echt moeten gaan werken, ook na een 'failliet' van een particulier en er voor zorgen, dat totaal zinloze zaken, als mensen hun huis uitzetten en de verkoop van eigendommen voor een appel en een ei, eindelijk tot het verleden gaan behoren!
Dat scheelt meteen een hele bak belastinggeld.....

Naast dit alles, zou men eindelijk de bedrijven, banken, enz. moeten aanpakken, die mensen zonder veel controle, zaken op de pof leveren, laat deze bedrijven en ondernemingen ook eindelijk bloeden voor de ellende die zij mede hebben aangericht.

En de deurwaarder? Een eerzaam beroep...........?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten