Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 27 november 2012

Naeeda Aurangzeb over armoede in Nederland

Deze week wereldwijd aandacht voor armoede, zo ook in Nederland, en vanaf volgende week geen gezeik meer over armoede, hebben we dat ook weer voor een jaar gehad! Vandaag besteedde de neoliberale huppelkut Aurangzeb, in Lijn 1 (Radio1 van 10.30-11.00u.) aandacht aan de armoede in Nederland en zoals te verwachten van dit klerewijf, bagatelliseerde zij de armoede op een grove manier. Aurangzeb stelde aan het begin van de uitzending: "kan je als je voor een dubbeltje geboren bent, een kwartje worden". Als deze vraag door A. gesteld wordt weet je het antwoord al, ja dus, de 'Amerikaanse droom' in de Nederlandse werkelijkheid. Natuurlijk moet rijkdom nog even gerelativeerd worden en langs de lat van het geluk gelegd worden, aan het eind durfde de trut zelfs te zeggen, dat rijkdom 'erger' is dan armoede, 'erger' in de zin van minder gelukkig.

Gelukkig had Aurangzeb een Nederlander gevonden die van dubbeltje kwartje werd, de oud-havenbaron Jan Rijsdijk. Fijn dat Aurangzeb tot het leger verslaggevers behoort, die wel vragen stelt, maar niet naar de antwoorden luistert, dat kan je met het 'geringe salaris' dat dit soort flapdrollen verdient dan ook niet verwachten. Rijsdijk vertelde dat hij in grote armoede opgroeide, vraagt A. daarna: "was u arm?", ha! ha! ha! Aurangzeb stelt dat de armen die zij kent, zichzelf arm houden, door een excuus te zoeken om vooral niets aan hun situatie te veranderen, je zal goddomme maar tot de vriendenkring van dit tyfuswijf behoren. Rijsdijk houdt dit praatje staande, maar stelt wel, dat niet iedereen dat kan (zich uit de armoede redden), Rijsdijk goed verstaand, is de conclusie dat een flink aantal schuldig is aan de eigen armoede.........
Deze riedel werd nog een aantal keer herhaald. Je moet willen en aanpakken, dus eigen schuld als je dat niet doet.... Rijsdijk noemt zijn huidige vrouw als voorbeeld, werkelijk ongelofelijk! Maar Rijsdijk gaat verder: "Wij zijn niet arm, behalve een paar crepeer gevallen", waarop Aurangzeb hem aanvult met: "en die kunnen vechten om er uit te komen (uit de armoede)".

Zou wel eens weten hoe Rijsdijk zijn kapitaal vergaard heeft, reken maar dat hij met zijn eigen armoede nog in het hoofd, heel wat arme donders heeft uitgebuit, om nog maar te zwijgen over vuile zaken voor het 'goede doel', daar heeft hij de kop wel voor.

Niets over de 'capaciteiten' die je moet hebben, om je zelf met de ellebogen omhoog te werken, of de grote ontslaggolven door wanbeleid en/of botte fraude, of werkgevers die liever voor een dubbeltje op de eerste rang zitten, en liever een buitenlander uitbuiten, dan een Nederlander tegen het minimumloon aan te nemen (en dat is al een armenloon).

Het is fijn als je welgesteld bent en je kan de armoede afschuiven als een eigen schuld verhaal, gadverdamme!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten