Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 23 november 2012

Schippers, Bouwmeester en de inspectie

Ellende in het Ruwaard van Rutten ziekenhuis, 4 cardiologen ontslagen. De Inspectie voor de Volksgezondheid schijnt al in september op de hoogte te zijn geweest van de ellende op de afdeling cardiologie, maar nam vorige week pas maatregelen, na het uitkomen van het rapport waarin e.e.a. werd duidelijk gemaakt..... Lekker spelen met de gezondheid en het vertrouwen van burgers, werkelijk ongelofelijk, maar in de huidige tijd hoef je nergens van op te kijken. Het gezeur over de 'vermaledijde regeldruk' heeft de inspecties in dit land bijna lamgelegd, met dank aan de grote politieke partijen.

Lea Bouwmeester, de PvdA joker met ingebakken glimlach, maakt zich ook druk over de zorg. Vanmorgen liet ze in Goedemorgen NL op Radio1 (na 10.00u.) weten, dat voor ons (de PvdA) de kwaliteit van de zorg voorop staat, ja gvd, voor wie niet? Ze wil allemaal kwaliteitsgaranties, ook voor privéklinieken, alsof een plaquette op de muur de kwaliteit regelt, ha! ha! ha!. Dat voor iemand van een partij, die mede verantwoordelijk is voor het uitkleden van de inspectie-organen, die deze kwaliteit in de gaten moeten houden. De vervelende huppelkut zat vooral lekker te hakken op de privéklinieken, die kunnen geen goed meer doen in haar ogen, let wel, privéklinieken, die mede met hulp van de PvdA zijn opgetuigd, ook de mindere eisen voor behandelaars, is door de politiek en dus de PvdA goedgekeurd.

De verschrikkelijk disfunctionerende minister van Volksgezondheid, stoephoer Schippers, zei vanmiddag geschrokken te zijn van de situatie in het Ruwaard van Putten ziekenhuis. Daarmee de mate van haar wanpresteren nog eens onderstrepend, immers zij had in september al op de hoogte moeten zijn, toen de inspectie al op de hoogte was. Reden genoeg om in een normale democratie je baan als minister ter beschikking te stellen, maar niet voor Schippers, die zegt geschrokken te zijn. het had er godverdomme nog bij moeten komen, dat ze gezegd had, 'waar gehakt wordt vallen spaanders.......'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten