Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 4 juli 2013

Nederlandse tv, het IQ van de bevolking en opiniemakers

Als je de meeste programma's op de Nederlandse tv ziet, die dus wel populair (zouden) moeten zijn*, kan je niet anders concluderen, dan dat het gemiddelde IQ van de Nederlander iets onder de 80 moet liggen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de regering het IQ percentage heeft verhoogd, waarop mensen als zwakbegaafd worden gezien, de hoeveelheid hulp zou anders wel erg grote vormen gaan aannemen. Dat is precies wat de overheid niet wil, mensen helpen gelukkig te zijn.

Overigens doen actualiteiten programma's en opinie-programma's, flink hun best, het volk dom te houden. Braaf wordt het beleid van de overheid zo simpel mogelijk (met weglating van een groot aantal feiten en zienswijzen) en als een onontkoombare waarheid voorgesteld, door de zichzelf journalist noemende verslaggevers, 'deskundigen' en presentatoren. Zelfs broodschrijvers als Geert Mak behandelen het volk als imbeciel, de lul heeft eigenlijk amper iets te vertellen, zoals o.a. uit zijn boek 'Reizen zonder John' (Steinbeck) blijkt, de lul fantaseert een kinderlijke droommaatschappij bij elkaar, die dwars op de werkelijkheid staat, waar de meeste burgers uit de VS zich dood om zouden lachen, waarna de zak een half jaar later de stellingen die hij poneerde in z'n flutboek, doodleuk onderuit haalt, het klootjesvolk heeft het toch niet door.......

Zie voor Mak, ook het blog van Stan van Houcke, hij heeft de kwast, zijn schrijfsels en praatjes, uiterst deskundig gefileerd, waarna er niets van over bleef; onderaan deze pagina vindt u de link naar zijn site.

En reizen moet u nooit doen met Mak, lees boeken van kritische schrijvers en opiniemakers die er echt toe doen, deze zijn ruim voorhanden!

*Gezien de manier van kijkcijfermeting, kan je daar trouwens grote vraagtekens bij zetten.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten