Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 29 november 2013

Dijsselbloem reet ons nog steeds op triple-A-status

Op het bericht, dat S&P ons heeft afgewaardeerd tot de dubbel-A-plus-status, zei de levende PvdA kraakdoos Dijsselbloem, dat hij zich geen zorgen maakt, immers de 2 andere rating bureaus 'raten' (reten) ons niet af. (wist niet, dat raten Engels was..). Bovendien betalen wij al een jaar de rente, die bij de nieuwe status past, althans daar kwamen de volgende woorden van Dijsselbloem op neer. Waar haalt hij dan de wijsheid vandaan, dat de 2 andere bureaus ons niet zullen afwaarderen? Omdat ze dit tot nu toe nog niet hebben gedaan? Bovendien wat heb je aan een triple-A-status, als je de rente voor een lagere status moet betalen....? ha! ha! ha! ha! ha!

Dijsselbloem ging verder zoals u begrijpt: We moeten de arbeidsmarkt, de woningmarkt en de pensioenen hervormen en dat doen we, aldus de zwaar disfunctionerend minister van Financiën, die in 1 jaar tijd, met gevoerd wanbeleid, 160.000 werklozen extra creëerde, buiten de records op het gebied van faillissementen, huisuitzettingen, aantal burgers dat onder de armoedegrens leeft en de voortdurende recessie (zonder gegoochel van het CBS met termen en rekenmethodes). Dijsselbloem noemde rap een rijtje, waar er echter één voor de ratingbureaus echt belangrijk is, de enorme hypotheekschuld, met een tegenwaarde aan vastgoed, die nog niet de helft van die schuld dekt. Dijsselbloem doelt dan ook met hervormingen op de woningmarkt, op de huurders die gepakt worden met belachelijke huurverhogingen*, om op die manier het buitenland maar te kunnen tonen, dat de huizen hier terecht 3 keer zo duur zijn, dan in bijvoorbeeld België en Duitsland (al hebben Nederlandse belastingvluchtelingen, de woningmarkt in Noord-België ook al aardig naar de kloten geholpen...).

Kortom het PvdA lid Dijsselbloem, laat de huurders bloeden, voor de willens en wetens opgeblazen huizenmarkt.... Logisch toch? De huurders zijn nu eenmaal de meest draagkrachtigen in ons land......
Godverdomme! (excuus aan de gevoelige zielen).

En dat de kredietwaardigheid van Nederland is afgewaardeerd? Ach gaat u maar rustig slapen, niets aan de hand!

*Nadat m.n. PvdA wethouders, in de grote steden, een heel groot deel van de echte sociale huurwoningen hebben gesloopt de afgelopen 25 jaar en zoals u weet, schaarste drijft, naast de voortdurende bouwfraudes en het schofterige beleid van Rutte 2 (en de 5 vorige kabinetten) op dit gebied, de prijzen lekker op!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten