Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 28 november 2013

Muzikaal recept tegen rare dingetjes en christelijke tradities

Voort gaat het met de geneeskrachtige recepten van blogdokter P. Pisser, naar een wereld, waar als eerste de grote fraudeurs, wapenhandelaren, de financiële maffia, de bouwmaffia, de chemiegiganten, de oliemaffia, lobbyende politici en hun haatzaaiende collega's aan de paal worden genageld en daadwerkelijk strafrechtelijk worden vervolgd. Op weg naar een wereld, waar vooral de belangen tellen, van hen die het slechtst bedeeld zijn, een wereld waar geluk het hoogste doel is!

Onze dokter heeft weer eens wat gefabriekt, nadat hij nogal wat commentaar kreeg op zijn vliegend tuig, een aantal drones, waarmee hij oefende boven woonwijken, en waarmee hij daadwerkelijk al boven het Binnenhof opnames heeft gemaakt, heeft hij nu een zeppelin in miniformaat in elkaar geknutseld. Natuurlijk met een camera erop en een luidspreker, waaruit hij de wereld, soms op gepaste, maar meestal ongepaste tijden, zijn stem laat galmen, om iedereen te laten weten, wat hij van de laatste streken vindt, die het geteisem in Den Haag (zoals hij meestal placht te zeggen) op het volk los heeft gelaten. Dus vandaag schrok ik me weer een beroerte, toen een schelle lach voor mijn tuindeur klonk, en z'n nieuwste vinding het laatste recept afleverde.
Om te beginnen de bijzonder vreemde muziek van Daniel Biro met 'The Comparative Anatomy Of Angels', klassiek, jazz, rock, traditionele zang? Van alles wat, op dit schitterende album. Kom je moe thuis, doe je ding en ga daarna liggen met deze muziek op, heeeeeeeeeeeeerlijk!! Tangerine Dream neemt over met het 2de album uit de 10 delige box 'The Electronic Journey': 'Starbound Collection', niet het beste, maar mooi en sterk genoeg voor dit recept!! Op de hoes staat, dat Edgar Froese in de studio werd geholpen door: Les 'Blanc' Meyer, ik neem aan, dat hier Dieter Meier en Boris Blank van Yello mee worden bedoeld, jammer dat het resultaat toch relatief mager is... Door met Orbital en ja ik weet 't, pas ook al met 'Halcyon', maar de dr. staat erop, ach het is een ijzersterk album, dus genieten maarrrrrr!!!! Vervolgens Apollo 440 (of zoals nu op de hoes staat Four Fourty), een band die alweer meegaat vanaf 1990. maar jezus mensen wat is dit ijzersterk!!!! Met dank aan en groet voor Lucos Bravos Primeros, die e.e.a. mogelijk heeft gemaakt. Nog zo een, maar dan echt helemaal elektronisch: Luke Slater en 'Fear and Loathing', zoals ik in het laatste recept al stelde, een ware geluidslandschaptovenaar, godalemachtig een energiezetpil voor je oren van formaat, met krankzinnig hypnotiserende ritmes, wat mohohohohoooooooi!!!!!Om het geheel af te blussen, Bonobo met 'The North Borders', thuis in vele stijlen, een album dat tot een prachtig psychedelisch resultaat is 'geluidgeboetseerd', een uiterst krachtig medicijn!!!!
Tot de volgende sessie en veel plezier!

BRAHAP!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten