Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 19 november 2013

Muzikaal recept voor eindelijk echte actie tegen luchtvervuiling en het houden van Helma Lodders in een megakippenstal

Je regelmatig terugkerende sessies van blogdokter Pisser, met een kersvers recept, met soms stokoude muziek. Niet dat dit laatste iets zegt over de kwaliteit van de gebruikte muziek, de dr. weet feilloos oud in nieuw te vervlechten, bovendien zijn de vele deelnemende jongeren minder goed op de hoogte van oude muziek, terwijl veel hedendaagse muziek daar de wortels heeft (en in het groot natuurlijk veel verder terug). Plezier met de recepten van de dr., met als bijkomend effect een verruiming van je hersenpan inhoud, van een fikse verhuisdoos, naar een kathedraal, waar je eindeloos kan ronddwalen!

Later dan normaal, fietste de dr. orgeltoeterend mijn straat in, zo te horen op een bewerkt nummer van Otis Redding, het klonk in ieder geval prachtig! De dokter was net een uur daarvoor vrijgelaten, na zijn bolus-Opstelten avontuur (zie vorig recept) en had dus blijkbaar nog een recept op voorraad. Je kan de ouwe zak niet te veel vragen, je hebt zo een draai om je oren, of een kaakslag te pakken....
Voorgerecht: 'soulfood!', hoe kon het ook anders, het verzamelalbum 'mojo presents Southern Soul' met bijdragen van o.a. Etta James, Roger & The Gypsies, The Mar Keys e.a., er zitten een paar waardeloze nummers tussen, die je mag overslaan (welke zoek je zelf maar uit) en let niet te veel op de teksten, er zitten een paar teksten tussen, waar de honden geen droog brood van lusten, geniet vooral van de muziek, die is voor het grootste deel van grote klasse!! Een tussendoortje met Curtis Mayfield en 'Back To The World', een legendarisch album van deze gigant, let op de teksten en hoor hoe weinig er is veranderd sinds het uitkomen van dit album..... Maar jezus wat een geweldig album!!! Iets verder terug in de tijd, met Spirit en hun vaak uiterst originele, psychedelische benadering van pop, west-coast en rock, toentertijd aangeduid als 'underground', meer dan schitterend, dit dubbele compilatie-album 'Time Circle', het eerste deel, sjkit'r'nd!!! Met een aardige stap vooruit, komen we uit bij Blur en hun album 'Leisure', het 2de deel (bonus), het debuut album van deze geweldige band, onder de bezielende leiding van geluidstovenaar Damon Albarn, natuurlijk waanzinnig mooi! Daar sluit het album '45:33' van LCD Soundsystem mooi op aan, en jezus wat is dit psychedelisch perfect!!! Tot slot, om een beetje bij te komen, Brian Eno en het album 'The Drop', één van de vele geniaal sterke albums van deze geluid- en beelddruïde, perfect!!!
Tot de volgende sessie en veel plezier!


BRAFBRAP!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten