Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 22 november 2013

Bankiers lezen ons de les

Bankiers en politici overleggen regelmatig, sinds de bankencrisis van 2008 (die bankencrisis is verworden tot een crisis, die een groot deel van de wereld heeft getroffen en treft).
De 'heren' bankiers hebben toch weer een grote bek, dit keer betreft het de buffer die de banken aan moeten houden, om calamiteiten, zoals die na de uitbraak van de crisis in 2008 ontsonden, in de toekomst te voorkomen. Je zou denken dat zo'n buffer, gezien de bedragen, die de belastingbetaler sinds 2008 moest ophoesten, minstens 25% zou moeten zijn, maar nee, de buffer is vastgesteld op 3% (...) en Dijsselbloem zou het liefst een buffer van 5% aanhouden, maar houdt het op 4%, hoewel veel echte deskundigen een buffer van 10%, als een minimum zien. De grote 'deskundige' De Nederlandse Bank, wil het percentage van 3% aanhouden, een percentage dat de andere EU landen ook aanhouden....... De bankgraaiers zijn des duivels, de disfunctionerende VVD zak Zalm heeft z'n 'lachebek' verruilt voor een donderkop en zegt de politiek en indirect ons allen de wacht aan, die 1% meer, zou de nekslag kunnen zijn voor 'onze' banken....... ha! ha! ha! ha! ha! Als banken door een 1% hogere buffer in de problemen zouden komen, dan is er op z'n zachtst gezegd, iets goed mis met die banken.

Oud bankier Verhaar was gisteren bij Pauw&Witteman, om het publiek een even 'uit te leggen' hoe de vork in de steel steekt. Natuurlijk leverde Verhaar eerst een berg commentaar op de banken, iets dat hij het laatste jaar steeds vaker doet, maarrrrrrr als 'onze' banken een buffer moeten aanhouden, kunnen ze moeilijk geld aantrekken, volgens deze 'deskundige'. Als ik me niet vergis, konden de banken eind 2011 tegen 1% rente, geld lenen van de ECB (Europese Centrale Bank), reken maar dat die rente intussen nog lager is, hoezo moeite om aan geld te komen?
Terug naar Verhaar, de gesel van de banken', hij is het met de toezichthouder op de banken, De Nederlandse Bank, eens, dus een buffer van 3%............ Ach, als Verhaar echt een grote tegenstander van het Rutte 2 beleid zou zijn, werd hij nooit meer uitgenodigd bij P&W, onderdeel van de PvdA propagandamachine de VARA!

En Zalm? Die heeft met z'n veel te grote inkomen, een grote bek, zoals de bankiers dat voor de crisis hadden, over de veel te hoge inkomens, die de directies van de banken (directeuren, bestuursleden en managers) 'verdienden': 'als we ze dat niet betalen, gaan ze naar het buitenland........' Hadden we ze maar laten gaan!

Dat overleg tussen de banken en de politiek, zou integraal uitgezonden moeten worden op tv, dan zou u zien, hoe u door beiden besodemieterd wordt, want reken maar dat de banken zelfs dan vinden dat ze in hun recht staan, en reken maar dat veel politici dat men hen eens zijn en dat beiden niet te bedonderd zijn, om daar heel open in te zijn.......
Wat dat laatste betreft, als je ziet hoe de burgers reageren op de grove manier, waarop ze bedonderd worden, door bijv. de PvdA, deze partij van volksverlakkers en openlijke leugenaars, werd bij tussentijdse, lokale verkiezingen, niet eens afgestraft.........

Geen opmerkingen:

Een reactie posten