Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 21 november 2013

Muzikaal recept voor het aanpakken van de welgestelden op de Antillen

Weer een nieuwe aflevering uit de levenslange sessies van blogdokter en druïde P. Pisser. Sessies middels het beluisteren van zijn geneeskrachtige muzikale recepten, geniet en verbreed je horizon. Reis in je eigen brein, de halve wereld rond en merk dat velen het niet langer pikken, dat we onze natuur en milieu vernielen ten behoeve van de grote inkomsten van enkelingen, althans vergeleken met de totale wereldpopulatie. Enkelingen die je gewoon uitpersen vanwege diensten, die je nodig hebt (bijvoorbeeld drinkwater, dat in ontwikkelingslanden, onder druk van het IMF en/of de Wereldbank, geprivatiseerd worden, terwijl het grootste deel van de bevolking amper geld heeft om eten te kopen.....). Of enkelingen die je voor medicijnen de zak leeg kloppen, terwijl de werkelijke kostprijs van de meeste doosjes met pillen, amper de 25 cent overstijgen...... Of andere enkelingen, die je zoveel mogelijk troep door de strot willen duwen, troep die maar al te vaak volkomen zinloos is. Of enkelingen, die met voedsel rotzooien, om maar zoveel mogelijk winsten binnen te slepen, om over boeren, die hun dieren groot en dood martelen, nog maar te zwijgen.......

Het volgende recept ontving ik per 'drone' van de dokter, de ouwe gek heeft een paar van die vliegdingen op de kop getikt en uitgerust met camera's, 'zodat ik ze een koekje van eigen deeg kan geven', aldus de dokter, die al een paar proefvluchten boven het Binnenhof schijnt te hebben gemaakt.... De drones hebben ook een luidspreker(tje) aan boord, waaruit de dokter desgewenst onheilspellende muziekjes ten gehore kan brengen.....
Vandaag begint de dr. met Sigur Rós en 'Inni', mooie sfeermuziek uit IJsland, psychedelisch, ijle klanken, op dan weer liefelijke muziek, dan weer keiharde gitaar ondergrond, meesterlijk!!! Muziek uit het hoge noorden? De Zweedse band Hedningarna en 'Trä', geweldige psychedelische Scandinavische folkrock, grote klasse!!! We zakken af naar Groot-Brittannië met Aphex Twin, ofwel Richard David James en zijn album 'I Care Because You Do', waanzinnig mooie elektronica, zwaar getript sterke hypnotiserende ritmes, ijzersterk!!! Groot-Brittannië? Door naar Londen met The Future Sound Of London en hun album 'Accelerator', volgens mij het eerste album van deze band en wat mij betreft één van hun beste! Schitterende sf transelektro!!! Dan het on-Nederlands sterke album 'T O   DA   Y, van Junkie XL, onnodig te zeggen, dat de man, Tom Holkenborg een waar genie is (maar ondertussen staat 't er wel weer!), prachtig!!! Jammer toch, dat hij ooit mee deed aan de poppenkast van bevrijdingsdag, om zich als ambassadeur voor de vrede rond te laten vliegen in een stinkhelikopter, maar dat is gelukkig alweer een tijd geleden (wilt u dat nooit meer doen, meneer Holkenborg?). Oh ja, er staan een paar commerciële nummers op die je mag overslaan, het zij hem vergeven. De hoogste tijd voor Younger Brother en het album 'A Flock Of Bleeps', een al eerder gebruikt, uiterst geneeskrachtig album, een trip op zich, genieten maarrrrrr!!!
Nogmaals naar Londen, met andermaal The Future Sound Of London, dit keer het album 'ISDN' (dat was de eerste digitale telefonie, via koperdraad), geen telefonie ergernis, maar krachtige psychedelische elektronica van uiterst hoog niveau!!!
Welnu mensen, dat was het weer, met dank aan zijne hoogdoorgeluchtheid Lucos Bravos Primeros, veel plezier en laat je geen oor aannaaien!

BRAFBRAP!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten