Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 6 maart 2014

Discriminatie van gekleurde mensen in de VS anno 21ste eeuw, Mak opletten!!!

Zag in de nacht van afgelopen maandag op dinsdag een voor mij nieuwe show op Comedy Central, genaamd: 'D.L. Hughley', een gekleurde komediant, met 'stand up' en sketches, prachtig!

Hughley vroeg zich af, hoe het kan dat de geprivatiseerde gevangenissen geld kunnen verdienen en zelfs beursgenoteerd zijn. Welnu in Geert Mak's 'Land Of Hope And Glory', maakt de beursgenoteerde firma Corrections Corporation of America (CCA) jaarlijks bergen winst. Hoe meer gevangenen hoe beter en weet je wat, als mensen zwaar gestraft worden, gaat de vlag in top en vieren de aandeelhouders feest! Het bedrijf lobbyt zich dan ook helemaal suf voor zwaardere gevangenisstraffen, tegen een verbod op vuurwapenbezit, of tegen de legalisering van drugs, het '3 strikes out' is dan ook bijna een lijfspreuk van dit bedrijf. Vertellen dat deze gevangenissen overvol zitten met gekleurden, zal niet nodig zijn, dat is u waarschijnlijk meer dan bekend...... Natuurlijk liet Hughley de oorzaak zien: dikke armoede, slechte scholen, het niet meedoen aan een bende, kan je leven kosten (bescherming), of het feit, dat de kans op een baan er niet is, geen witte werkgever zal een gekleurde jongen, of jongeman werk aanbieden, een groot aanbod van zwaar verslavende drugs aan deze kanslozen, waarvan alcohol niet de minste is, de behandeling van een gekleurde verdachte t.o.v. de behandeling van een gekleurde verdachte en de rechtsgang die daar op volgt, enz.......

In een deel van een staat in de VS (als ik me niet vergis Ohio), zit met name de gekleurde bevolking in een kleine hoek geconcentreerd, toevallig zijn in dat kleine deel, ook alle vuilnisbelten gesitueerd. Op enkele van deze belten, is zwaar chemisch afval gedumpt, dat in het grondwater verdween. De blanken die bij één van die belten woonden, werden gewaarschuwd geen kraanwater te drinken, de gekleurde bewoners kregen een andere brief, waarin werd gesteld, dat het water gewoon te drinken was............ Gevolgen van die vervuiling doden door- en mensen die lijden aan kanker!!

Hughley stelde dat de gekleurde mens (Afro-Amerikaans) dreigt uit te sterven, daarom is hij een actie gestart, om de gekleurde mens op de lijst van bedreigde diersoorten te krigen: 'Bro Life'. Deels serieus, toont hij aan, dat bedriegde diersoorten vaak beter beschermd worden, dan de gekleurde mens! Het sarcasme ligt er dik bovenop en hoe erg de zaken ook, die Hughley aankaart, de lach ligt altijd op de loer.
Als je deze man voorbij ziet komen, kijken!!!

Hé Mak, als ik jou was, zou ik nog 's naar de VS gaan, maar nu met het boek van Steinbeck en je tablet met de programma's van Hughley op schoot! Kan je eindelijk eens leren hoe het echt toegaat in de VS!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten