Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 8 november 2014

WK Voetbal Qatar: aantal dode bouwvakkers stijgt met de dag.........

In het Radio1 nieuws van 12.00 u. het bericht, dat de FNV heeft gemeld dat er al honderden doden zijn gevallen, bij de bouw van 'voetbalstadions' in Qatar. Dit terwijl de regering van Qatar in mei van dit jaar al toegaf, dat er toen al minstens 1.000 doden te betreuren waren onder de bouwvakkers. Wedden dat de redactie van het NOS nieuws, dit bericht anders had aangekleed, als het zou gaan om het bouwen van halal-slachthuizen, dan had men gesproken over meer dan 1.000 doden....... Tja, je gaat niet al te negatief doen, als het om voetbal gaat!

Volgens de FNV vallen de slachtoffers door de extreme temperaturen waarin wordt gewerkt, temperaturen van meer dan 40 graden C. zijn niet ongewoon, dat gecombineerd met werkweken van 60 uur (bij de BBC spreekt men over nog langere werkweken), geeft loonslaven die fysiek en geestelijk volkomen uitgeput raken en daar vervolgens aan overlijden (ook middels ongelukken, die gebeuren doordat de bouwvakkers totaal uitgeput zijn). De bouwvakkers, die voornamelijk uit India, Bangladesh en de Filipijnen komen, hebben een fiks bedrag moeten lenen en betalen om te mogen werken aan die stadions in Qatar........!!!!! Daarom kunnen ze pas terug, als dit bedrag is afbetaald, dat duurt wel 'even' daar u zult begrijpen, dat die bouwvakkers zwaar worden onderbetaald en zoals u zojuist heeft kunnen lezen, komt dat punt van terugkeer voor velen te laat.......

De hoogste tijd voor een koninklijk bezoek aan dit dictatoriaal geregeerde land, waar we hartelijke betrekkingen mee onderhouden, bovendien werken er niet voor niets ook Nederlandse bedrijven aan die dodenstadions!!!

En nogmaals: 'van (hard) werken is 'nog nooit' iemand doodgegaan.........'

2 opmerkingen:

  1. In januari van dit jaar kwam dit uit mijn pen.....

    Extreme rijkdom afgezet tegen extreme uitbuiting van migranten.

    Terwijl de voetbalwereld zich druk maakt of het WK 2022 in Qatar in de zomer of in de winter gespeeld moet worden, is het echte probleem van dit toernooi veel schrijnender.


    In dit Arabische land worden de stadions gebouwd door immigranten uit onder meer Nepal, Pakistan en India. Inmiddels zijn er circa 400 Nepalese bouwvakkers overleden door de extreem slechte werkomstandigheden (lees: slavernij). Van werknemers uit Pakistan en India zijn vooralsnog geen dodenaantallen bekend gemaakt.

    Waarom hebben de meeste mensen in aanloop naar de Winterspelen het eigenlijk alleen over schending van de mensenrechten in Rusland? Worden we daarin “gestuurd”? “Brood en Spelen” om het volk woestijnzand in de ogen te strooien? Het WK 2022 is nog ver weg en dan zijn we deze barbaarse praktijken waarschijnlijk al weer vergeten en zijn er misschien in plaats van 400 bouwvakkers, 4000 bouwvakkers overleden….De bankrekeningen van Blatter, consorten en bedrijven zijn goed gespekt door de sjeiks, dus dat toernooi zal daar plaatsvinden ook. Ongeacht het aantal doden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geachte Anoniem,

    dank voor uw reactie. Ik ben het, behalve het aantal doden, geheel met u eens. De 'regering' van Qatar sprak in mei dit jaar, al over 1.000 doden, volgens de BBC is het werkelijke aantal nog veel hoger.
    Met vriendelijke groet,

    BeantwoordenVerwijderen