Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 1 mei 2015

Bijstandsfraude zou wel degelijk lonen......... OEI!!!

Het opperhoofd van het Landelijk Contact Sociaal Rechercheurs (LCSR), Irma ('niet zo zacht') Heintzberger, schreeuwde het gisteren uit in Trouw, er wordt veel te weinig opgetreden, tegen bijstandsfraude. De gemeenten hebben sinds een paar jaar handelingsbevoegdheid in zaken als bijstandsfraude, maar laten het afweten, aldus knuppelkut Heintzberger. Er wordt door de gemeenten slechts in 35% van de gevallen beboet, de gemeenten stoppen bij fraude 'alleen maar' de uitkering, zo stelde Heintzberger....... 'Alleen maar de uitkering stoppen', als je al amper een cent te makken hebt, met zo'n armetierige uitkering....... Moeten die mensen massaal de criminaliteit in of zo????!!!

Daar zijn we meteen bij het volgende punt: Binnenlandse Zaken zou 13 miljoen hebben uitgetrokken, om 15.000 fraudeurs aan te pakken, dit zou zo'n 30 miljoen euro moeten opleveren. Heintzberger pleit ervoor de fraudeurs zware boetes op te leggen, niet begrijpend, dat je van een kale kip niet kan plukken (je mag immers amper spaargeld hebben, wil je in aanmerking komen voor bijstand...). Het beleid van de gemeenten, lijkt me al streng genoeg, je uitkering kwijt raken, is bijzonder vervelend. Natuurlijk stelt ze dat het hier vooral om samenwonenden gaat (dat ben je al, als je 1 uur langer dan 3 dagen per week bij elkaar bent.....). Maar je zal maar de kans hebben gekregen, om een zwarte klus te doen, voor een paar honderd euro, terwijl je al meer dan 1 jaar in de financiële problemen zit, doordat de bijstanduitkering veel te laag is.......... Moet je dan maar gaan zwerven?? (immers zonder inkomen, kan je de huur niet meer betalen). Volgens schatting van BiZa en Heintzberger zou de opbrengst bij wel vervolgen, dus zo'n 30 miljoen op jaarbasis zijn....... Dat is maar zeer de vraag, geld uitgeven aan onderzoek en dan proberen de 'gefraudeerde bedragen' te verhalen op mensen, die zo'n € 900,-- per maand verdienen, is in feite een onmogelijke zaak, moeten die mensen het bedrag dan in 35 jaar terugbetalen???? Wat kost zo'n betalingsregeling, naast al het voorgaande onderzoek, buiten dat die regelingen daarna ook weer in de gaten moeten worden gehouden........

Voorlopig is er dus een heel 'nieuwe' tak van sport: sociaal rechercheur. Laten we uitgaan van inderdaad € 30 miljoen op jaarbasis: vergelijk dat met de welgestelden, die nog steeds zo'n kleine 20 miljard op jaarbasis bij elkaar frauderen, met hun zwarte geld, op buitenlandse bankrekeningen...... Voor die groep is niet een speciale recherchedienst in het leven geroepen en de belastingambtenaren hebben zich al meermaals beklaagd, dat zij bij groot vermoeden van fraude bij die welgestelden, geen onderzoek mogen doen, daar dit te kostbaar en te arbeidsintensief zou zijn..........

U begrijpt zeker wel, hoe de krantenkoppen in deze zaak er gisteren bijstonden, daar lusten de honden geen droog brood van...... Lekker haatzaaien tegen die luie, misdadige bijstandstrekkers..... Terwijl een groot deel van deze mensen in de bijstand is gekomen door het meer dan waardeloze beleid, gevoerd door de neoliberale, inhumane grofgraaiers uit de kabinetten Balkenende en de twee kabinetten Rutte!!!

Over grofgraaiers gesproken, wat 'verdient' die Heintzberger eigenlijk???!!!! Laten we hopen dat deze helleveeg met pijlspoed in een bijstanduitkering terechtkomt en dat ze dagelijks gecontroleerd wordt, door haar voormalige collega's!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten