Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 30 november 2016

Medicijnprijs aanpakken met 14 dagen medicijnproef....... ha! ha! ha! ha! ha! ha!

Hoorde gisteren ' tussen neus en lippen door', dat men de medicijnprijs wel op een bijzonder vreemde manier wil aanpakken, niet de farmaceuten voor het gerecht slepen en hen verantwoording af laten leggen, over de opbouw van de medicijnprijs, nee door de patiënten beperkingen op te leggen........

Als een patiënt een nieuw medicijn voorgeschreven krijgt, zou dit middel nog maar voor 14 dagen voorgeschreven mogen worden.

Tegen het eind van die twee weken, zou er dan moeten worden geëvalueerd of het medicijn helpt en of het nog wordt gebruikt......

Ik ben in het 'gelukkige bezit' van 5 chronische aandoeningen (overigens 4 door toedoen van huisartsen) en slik nogal wat aan medicijnen. Nooit kreeg ik de afgelopen 20 jaar bij gebruik van een nieuw medicijn, meer dan voor 2 weken gebruik mee...... Als ik me niet vergis, was dit voor die periode van 20 jaar ook al zo.......

Overigens, als je voor een aandoening bij een (goede) huisarts komt en deze schrijft je medicijnen voor, wil deze je binnen een week, dan wel 2 weken terugzien. Als je een kwaal hebt en de medicatie helpt na 4 dagen nog niet, ga je zelf al ver voor die 2 weken terug, immers je wilt van je kwaal af.......

Wat betreft psychofarmaca ligt het echter heel anders, veel van die medicijnen werken pas 'goed' na een aan aantal dagen, wat kan oplopen tot 14 dagen en in uitzonderlijke gevallen zelfs langer dan 14 dagen!

Hoorde nog een vreemd feit: apothekers mogen medicijnen niet terugnemen...... Wat is dit voor kul? Als de medicijnen niet zijn gebruikt en ze zitten keurig in een niet opengemaakte doos, waarom zou dit dan niet opnieuw uitgegeven mogen worden???

Nogmaals sleep die farmaceuten maar voor de rechter, kunnen ze meteen uitleggen, waarom ze mensen in arme landen niet voor nop medicijnen verstrekken, wat het verschil tussen leven en dood kan betekenen!! Daarmee zou je de farmaceutische maffia zelfs van (massa-) moord met voorbedachte rade kunnen beschuldigen!!

Vergeet niet dat de farmaceuten aan marketing nog steeds gemiddeld 30 keer meer uitgeven, dan aan de ontwikkeling van een nieuw medicijn, kosten die worden meegenomen om 'de kostprijs' te bepalen!!

Daarnaast moet de regel, dat apothekers medicijnen niet terug mogen nemen, als de bliksem worden veranderd!!

Voorts wil ik de hoop uitspreken, dat we na de verkiezingen op 17 maart a.s. eindelijk een minister op Volksgezondheid (een volksvertegenwoordiger) krijgen, die verstand heeft van zaken! Een minister die zich inzet voor het volk, i.p.v. zich in te zetten, wat zeg ik, te lobbyen voor o.a. de farmaceuten, de fabrikanten van medische apparatuur en de zorgverzekeringsmaatschappijen, zoals VVD kwaadaardigheid Schippers heeft gedaan en nog steeds doet!!

Klik voor meer berichten n.a.v. het bovenstaande, op één van de labels, die u onder dit bericht terug kan vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten